G20'den 2022 Ortasina Kadar Dünya Nüfusunun Yüzde 70'Inin Asilanmasi Hedefi

Dünyadaki 20 büyük ekonominin maliye ve saglik bakanlari, dünya nüfusunun yüzde 70’inin 2022 yilinin ortasina kadar korona virüs (Covid-19) salginina karsi asilanmasini saglamak için adim atacaklarini bildirdi.

G20'den 2022 Ortasina Kadar Dünya Nüfusunun Yüzde 70'Inin Asilanmasi Hedefi
Dünyanin en büyük 20 ekonomisi, Italya’nin dönem baskanliginda düzenlenen G20 Maliye ve Saglik Bakanlari toplantisinda bir araya geldi. Baskent Roma’da düzenlenen G20 toplantilari kapsaminda pandemi ve mali konular birlikte ele alindi. Toplantiya ülkelerini temsilen katilan bakanlar gelecek yillarda yasanabilecek olasi pandemilere karsi nasil bir yol izlenecegini görüstü. Toplantinin ardindan yayimlanan ortak bildiride, dünya nüfusunun yüzde 70’inin 2022 yilinin ortasina kadar Covid-19’a karsi asilanmasini saglamaya yönelik adimlar atilacagi belirtildi. Bu konuda etkili bir yönetim elde etmek amaciyla özel bir ’pandemi görev gücü’ olusturulmasi konusunda mutabik kalindigi bildirildi.

Dünya genelinde asilama oranlarinin hala çok düsük kaldiginin ifade edildigi toplantilarda asi patentlerinin konusulmadigini belirten Almanya Maliye Bakani Olaf Scholz, "Dünya çapinda çok sayida asimiz var, ancak gerçek su ki dünyada asilananlarin payinin çok düsük oldugu alanlar var" diye konustu.

Kaynak: İHA