Erzincan'da Cumhuriyet Söleni Programi Düzenlendi

Erzincan Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet Söleni düzenledi. Cumhuriyet Oratoryosu, Atatürk’ün sevdigi türküler ve zeybek gösterisi ile sölen büyük begeni aldi.

Erzincan'da Cumhuriyet Söleni Programi Düzenlendi
Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü binasi tiyatro salonunda gerçeklesen kutlama programi Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Programa Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, MHP Il Baskani Salih Aksu, Meclis Üyeleri Selami Mayda, Hüseyin Sögütlüpinar, Erkan Polat, Ilhami Akpinar, Aydin Öcalan, Ferhat Yildiz, Çagdas Baydas, Hasan Aslan, Ülkü Ocaklari Il Baskani Vasfi Karatepe, TÜRKAV Il Baskani Kürsat Yilmaz, MHP Kadin Kollari Baskani Serpil Ayaz ve çok sayida vatandas katildi.

Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun programin açilis konusmasinda; “Bugün burada hitap edebiliyorsak Cumhuriyet’in sayesindedir. Seçme seçilme hakki o gün elde edildi. Milletin yönetimini kendisi belirlemeye basladigi günden bugüne seçimle is basina gelinmeye baslandi. En alt kademelerden en üst kademelere kadar herkes Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanmaktadir. Cumhuriyet’in kiymetini, farkindaligini her geçen yil biraz daha fazla hissediyoruz. Bugün burada bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; gerçekten Cumhuriyet bir nimettir kiymetini bilmek durumundayiz. Her Türk çocugu bu nimetin farkinda. Bunda emegi olan basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina, o gün mücadele etmis sehitlerimize rahmet, minnet ve saygilarimizi arz ediyorum.” dedi.

Baskan Aksun’un konusmasinin ardindan Erzincan Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ekibi atalarimizin bizlere biraktigi Cumhuriyetin, anlam ve önemini konu alan oyunlarini sergilediler. Vatandaslar siirler ve Cumhuriyet oratoryosu ile bu özel kutlamaya renk katan Çocuk Tiyatrosu ekibini takdir dolu alkislarla ödüllendirerek, türkülere de Türk bayraklari ile eslik ettiler.
Kaynak: İHA