Erdek'te Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yildönümü Erdek’te coskuyla kutlandi.

Erdek'te Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Hükümet Konagi bahçesinde Erdek Kaymakami Abdullah Atakan Atasoy tarafindan tebriklerin kabulü ile devam etti. Tebriklerin kabulünün sona ermesinin ardindan protokol üyeleri Cumhuriyet Meydani’ndaki tören alanina geçti.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törende; Erdek Kaymakami Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutani Dz. Alb. Ertan Engerek, Belediye Baskani Burhan Karisik, Cumhuriyet Savcisi Sercan Atakan siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaslar hazir bulundu.

Tören alaninda saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ve ay yildizli bayragimizin göndere çekilmesinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmayi Kaymakam Atasoy yapti.

Kaymakam Atasoy’un günün anlam ve önemini dile getiren konusmasindan sonra, ögrenciler tarafindan siirler okundu. Ardindan bayrak kosusu ve Cumhuriyetimizin 98. yili kutlama etkinlikleri çerçevesinde okullar arasi gerçeklesen resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda derece alan ögrencilere ödülleri verildi.

Halk oyunlari ekibi gösterilerini sundu. Cumhuriyet Bayrami kutlamalari tören birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA