Dogu Anadolu'da Karla Karisik Yagmur Ve Kar Bekleniyor

Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden, meydana gelebilecek sel, su baskini, ulasimda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.

Erzurum, Erzincan, Kars ile Ardahan'da karla karisik yagmur, yüksek kesimlerinde ise kar beklendigi bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, aralikli yagisli geçecek.

Yagislarin Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da karla karisik yagmur, yüksek kesimlerinde kar, Igdir ve Agri'da ise yagmur seklinde olmasi bekleniyor.

Sicakligin mevsim normallerinin 3 ila 8 derece altinda seyredecegi bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düsük sicaklik sifirin altinda olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 5, Agri'da 0, Igdir'da 1, Erzurum'da 3, Erzincan'da 7, Tunceli'de ise 8 derece kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sicakliklarin ise Tunceli'de 22, Igdir'da 13, Kars ve Ardahan'da 9, Agri'da 8, Erzincan'da 7, Erzurum'da 6 derece olmasi bekleniyor.

Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden, meydana gelebilecek sel, su baskini, ulasimda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor. ???????

Kuvvetli yagislarin aksam saatlerinden sonra etkisini kaybedecegi öngörülüyor.
Kaynak: AA