Bursa'nin Üreten Kadinlari Cumhuriyet Bayrami'nda Bulustu

Bursa'nin 17 ilçesinde üretim yaparak hem aile hem de ülke ekonomisine katki saglayan 32 kadin kooperatifi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla "Bursa Üreten Kadinlar Bulusmasi"nda el emeklerini sergileme firsati buldu.

Bursa Büyüksehir Belediyesi öncülügünde, üreten kadin kooperatif ve derneklerinin ürünlerini daha genis kitlelere duyurmasi amaciyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alani'nda düzenlenen etkinlik yogun ilgi gördü.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, programin açilisinda yaptigi konusmada, Türk kadinlarinin, dünyanin en cefakar ve fedakar kadini oldugunu vurguladi.

Aktas, kadinlarin her alanda önemli örnekler sergiledigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugün ülkemizde birçok kadin girisimci, tek basina ailenin ekonomik sorumlulugunu üstlenirken, bazi kadinlarimiz da bir araya gelerek, fikirlerini, gayretlerini ortaya koyarak, hem kendi ailelerine ekonomik katki sagliyorlar hem de ülkenin kalkinmasina katki veriyorlar. Her halükarda kadinlarimizin gerek evine ek gelir saglamak gerekse de ücretli islerde çalisma çabalarinin artmasi, onlarin ekonomik faaliyetlere girisini hizlandirmaktadir."

Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak Bursa'nin 17 ilçesinde faaliyet gösteren kadin kooperatif ve derneklerinin taleplerinin karsilanmasi noktasinda bugüne kadar her türlü destegi sagladiklarini Aktas, "Bütün bu yapilanlara genel olarak baktigimizda su ana kadar kadin kooperatif ve derneklerime yaklasik 2 milyon liralik bir destek saglanmis olduk. Bursa'da faaliyet gösteren kooperatif ve derneklerimizin ürettigi ürünlerin internet araciligiyla Türkiye geneline hatta dünyaya satilmasini hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de dün milli mücadelede oldugu gibi bugün de bütün basarilarda kadinlarin mührü ve izi bulundugunu söyledi.

Türk kadininin yeni basari hikayeleri yazmaya devam ettigini dile getiren Gözgeç, "Kadinlarin hayatin her alaninda hem ekonomide hem tarimda hem ticarette var olmasi bizi mutlu ediyor ve bu sayinin artmasi için çalisiyoruz." dedi.

Bursa Tarim ve Orman Müdür Vekili Esra Uzun da üretici kadinlarin desteklenmesi noktasinda hayata geçirdikleri çalismalari anlatarak, "Ekonomik olarak güçlenen kadin ayni zamanda toplumsal anlamda da çok önemli bir rol üstlenmektedir. Köy meydanindan geçmekte tereddüt eden kadinlarimiz, suan köy meydaninda üretim yapmaktadirlar. Kirsal alanda üreten kadin, iyi bir girisimci, iyi bir isletmeci, iyi bir yönetici olabilecegini göstermekte ve kültürel mirasin korunmasinda önemli bir rol oynamaktadir." diye konustu.

Kaynak: AA