Bozyazi'da Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

İçel’in Bozyazi ilçesinde, cumhuriyetin kurulusunun 98’inci yil dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskuyla kutlandi.

Bozyazi'da Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Cumhuriyet Bayrami kutlamalari Bozyazi Kaymakami Muhsin Duran Kalkan’in kaymakamlik makaminda tebrikleri kabul etmesi ile basladi.

Tebriklerin ardindan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydaninda devam eden törende, Kaymakam Kalkan ve Bozyazi Belediye Baskani Mustafa Çetinkaya, halkin ve ögrencilerin bayramini kutladi.

“Cumhuriyetimizin 98 yillik öyküsü bir basari, bir uygarlasma öyküsüdür”

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan konusan Kaymakam Kalkan, “Savas meydanlarinda yedi düvele karsi ispat ettigimiz birligimizi, dirligimizi bugün bu meydanda haykirmaya, ‘devletimizin ve milletimizin en önemli günüdür’ deyip toplanip bu coskuya ortak olmaya geldiginiz için hepinizi selamliyorum. Bugün büyük bir devrin ve milletimize essiz bir armagan olan cumhuriyetin 98’inci yilinin ilanini birlikte kutlamanin mutluluk, cosku ve heyecani içindeyiz” dedi.

Cumhuriyetin, Türkiye için sadece bir yönetim sekli degil, ayni zamanda tarihinin en kapsamli çagdaslasmasinin hamlesi oldugunu vurgulayan Kalkan, “Cumhuriyet, getirdigi çagdas atilimlarla insanimizin ufkunu genisletmistir. Ekonomik, sosyal ve siyasal hayatimiz görülmemis bir dinamizm kazanmistir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemis ve bütün degerlerine simsiki sarilmistir. Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarini kullanabilen, öz güveni gelismis, üretken bireyleri topluma kazandirmak olmustur. Cumhuriyetimizin 98 yillik öyküsü bir basari, bir uygarlasma öyküsüdür. Bu süreç içerisinde kat ettigi mesafe küçümsenecek gibi degildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandirmistir” diye konustu.

Gençlere de seslenen Kaymakam Kalkan, “Sizler gelecegin ümidi, isikli çiçekleri, cumhuriyetin emanet edildigi en büyük degerlersiniz. Tasidiginiz bu emanetin agirligi ve sorumlulugunun bilincinde oldugunuza inaniyor ve sizlere güveniyoruz. Unutmayiniz ki, gelecegimize yön verecek sizlersiniz; bu ülke sizlerin çabasiyla dünyadaki saygin yerini koruyacaktir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla beraber Türkiye Cumhuriyetini ilan eden ecdadimizi, vatan için çocuklarini savasa gönderen anne ve babalari, üstün fedakarliklariyla vatan topraklarini bizlere emanet eden bütün sehit ve gazilerimizi saygiyla aniyor, kendilerine yüce Allahtan rahmet diliyorum. Ruhlari sad olsun. Bayraminiz kutlu olsun” ifadelerini kullandi.

Kalkan’in konusmasinin ardindan ögrencilerin siir okumasi ve gösterilerle devam eden törende, resim, siir, kompizasyon ve atletizm yarismalarinda dereceye giren ögrencilere protokol tarafindan ödülleri verildi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.
Kaynak: İHA