Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi Zemini Beyaza Bürüdü

Dogu Anadolu bölgesindeki Erzincan, Erzurum, Kars ve Agri’da yüksek kesimlerde kuvvetli kar yagisi beklenirken, Dogu Karadeniz bölgesinde yer alan Bayburt’ta Demirözü ve Aydintepe ilçelerinde zemin yagan karla beyaza büründü.

Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi Zemini Beyaza Bürüdü
Sabaha karsi yagmur yagisi Bayburt’un yüksek kesimlerinde kara dönüstü. Hava sicakliginda düsüs yasanan ilde Demirözü ilçe merkezi tamamen kar yagisinin etkisi altina girdi. Kardan ilçe merkezi beyaz örtüyle kaplandi. Aydintepe ilçesinde de kar yagisi köy ve yaylalarda etkisini artirdi. Kardan dolayi güzergâhlarda herhangi olumsuzluk yasanmadigi belirtildi. Sabah vatandaslar karla kaplanan araçlarinin üzerini temizledi.

Öte yandan, meteorolojiden Dogu Anadolu için kuvvetli kar yagisi uyarisinda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan uyariya göre, Erzincan, Malatya, Elazig, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Mus, Bitlis, Sirnak ve Hakkari çevreleri ile Agri’nin ve Van’in güneyinde bugün sabah itibariyla yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) yagmur ve saganak tahmin ediliyor.

Erzincan, Erzurum, Kars ve Agri illerinin yüksek kesimlerinde, Van’in güneyinde (Baskale, Bahçesaray, Çatak) ve Hakkari’nin kuzeyinin yükseklerinde kuvvetli kar yagisi öngörülüyor. Kuvvetli yagislarin bölge genelinde aksam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Sel, su baskini, ulasimda aksamalar, buzlanma ve don olayi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.
Kaynak: İHA