Bagcilar'da Düzenlenen Gençlik Söleni'nde Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, gençlere seslendi: 'Insallah Cumhuriyet'in 100. yilina da birlikte girecegiz. Türkiye'nin gelecegi sizlersiniz'

Bagcilar Belediyesince bu yil 25'incisi düzenlenen Gençlik Söleni'nde, Cumhuriyet Bayrami coskusu yasandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Bagcilar Olimpik Spor Salonu'nda 25. Gençlik Söleni düzenlendi.

Programa katilan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, gençlerin coskusunun kendisine enerji verdigini belirterek, "Insallah Cumhuriyet'in 100. yilina da birlikte girecegiz. Türkiye'nin gelecegi sizlersiniz. 100. yilda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye'yi dünyanin ilk üç ülkesi arasina sokacak olan siz gençlere selam olsun." ifadeleriyle gençlere seslendi.

Istiklal Marsi'nin ilk kitasinda "korkma" ifadesinin yer aldigini animsatan Kabaktepe, "Bu safaklarda 1000 yildir süzülen, yüzen, dalgalanan al bayragimiz hiçbir zaman yere inmeyecek. Ben korkmuyorum, çünkü al bayragi sadece elinde degil, gögsünde, kalbinde tasiyan Bagcilarli gençler var. Ben korkmuyorum bu topraklarin simgesi olan bu bayragi indirmeyecek, bu ezani bu topraklarda susturmayacak ve sonuna kadar mücadele edecek Bagcilarli arkadaslarim var." ifadelerini kullandi.

- "Gençlerimiz onu hiç yaniltmadi"

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici da geçen yil salgin nedeniyle yapilamayan 25. Gençlik Söleni ile Cumhuriyet'in 98. yil dönümünün bir arada kutlanmasinin daha da anlamli oldugunu vurguladi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ilani ve tam bagimsiz Türkiye'nin kurulusu sonrasinda, "Milletin bagrindan temiz bir kusak yetisiyor. Bu eseri ona birakacagim ve gözüm arkamda kalmayacak." dedigini aktaran Çagirici, "Gençlerimiz onu hiçi yaniltmadi. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan da 'Ben sizlerden ümitliyim ve sizler evelallah ülkemizin gelecegini farkli sekilde hem insa hem de ihya edeceksiniz.' diyordu. Liderimizi de yaniltmadiniz. Bagcilar ailesi olarak gelecegi insa ederken özellikle siz gençleri ihmal etmemeye özen gösteriyoruz." görüsünü dile getirdi.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, ülke için canini feda eden tüm sehitleri andigini ifade eden Çagirici, Cumhuriyetin kurulusunun 98. yilini kutladi.

Sölen kapsaminda, 2020-2021 egitim ögretim döneminde ilçede ögrenim gören tüm okul birincileri, YKS ve LGS'de Türkiye ve Bagcilar derecesi yapanlar ile çesitli spor dallarinda Istanbul, bölge, Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda ilk üçe giren 232 gence ödülleri verildi. Ödül alanlar arasinda Italya'da geçen hafta düzenlenen Kick Boks Turnuvasi'nda dünya sampiyonu olan Emine Arslan da yer aldi.

Ödül töreninin ardindan, "Nabiz" sarkisiyla isimlerini duyuran Burak Bulut ile Kurtulus Kus, konser verdi.

Programa, AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Ismet Öztürk, AK Parti Il Gençlik Kollari Baskani Osman Tomakin, Bagcilar Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Kemal Hürcan, AK Parti Ilçe Gençlik Kollari Baskani Sinan Erdem Arslan, meclis üyeleri, kamu kurumu ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile ögrenciler, ögretmenler ve veliler katildi.
Kaynak: AA