Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu Düzenlendi

Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova: 'Türkiye bugün siyasi, ekonomik ve askeri güç bakimindan dünyanin en güçlü ülkelerinden biridir. Kardes ülkenin bu yükselisi bizi kalpten sevindiriyor. Çünkü Türkiye'nin gücü Azerbaycan'in gücü, Azerbaycan'in gücü ise Türkiye'nin gücüdür'

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98'inci yil dönümü Azerbaycan'in baskenti Bakü'de düzenlenen resepsiyonla kutlandi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci'nin ev sahipliginde Azerbaycan Devlet Filarmonisinde düzenlenen resepsiyona Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova, Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev, siyasetçiler, askeri yetkililer ve çok sayida davetli katildi.

Istiklal Marsi ve Azerbaycan Milli Marsi'nin okunmasiyla baslayan etkinlikte konusan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova, Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in Türk halki ve devleti için iyi dileklerini iletti.

Gafarova, Türkiye Cumhuriyeti'nin 98 yil önce Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliginde baslayan refah ve gelisim yolunun Türk halkinin nelere kadir oldugunu dünyaya gösterdigini kaydetti.

Türkiye'nin özellikle son yillarda Türk dünyasinin büyük devlet adami Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde büyük kalkinma sagladigini vurgulayan Gafarova, "Toplum ve devlet hayatinin tüm alanlarinda büyük basarilar elde edilmistir. Türkiye bugün siyasi, ekonomik ve askeri güç bakimindan dünyanin en güçlü ülkelerinden biridir. Kardes ülkenin bu yükselisi bizi kalpten sevindiriyor. Çünkü Türkiye'nin gücü Azerbaycan'in gücü, Azerbaycan'in gücü ise Türkiye'nin gücüdür" ifadesini kullandi.

Gafarova, Türkiye ile Azerbaycan halk ve devletleri arasindaki dostluk ve kardesligi en büyük servet olarak gördüklerini belirterek, "Halklarimiz Çanakkale Savasi'nda da Bakü'nün Ermeni ve Bolsevik esaretinden kurtarilmasinda da 2020 sonlarinda Ermeni fasizmine karsi savasta da birlikteydi, bugün de birlikte her zaman da birlikte olacaktir." dedi.

Türkiye'nin en dinamik gelisen ülkelerinden ve jeopolitik güç merkezlerinden biri oldugunu vurgulayan Gafarova, "Kardes ülkemizin gelisim ve yükselis yolunu ayni azim ve enerjiyle sürdürerek ilerleyen yillarda daha yükse zirveleri fethedecegine olan inancim tamdir." seklinde konustu.

Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Türkiye'nin 98 yil boyunca iç ve dis düsmanlarin saldiri ve tehditlerine karsi büyük mukavemet gösterdigini, Türk devletinin bu badireleri basiretle atlattigini kaydetti.

Bagci, Türkiye'nin artik bölgesel bir güç ve küresel bir aktör oldugunu vurgulayarak, "Ülkemizin sanli bayraginin kardes Azerbaycan'da gururla dalgalandirip 'tek millet iki devlet' felsefesine ve Susa Beyannamesi hedeflerine uygun sekilde iliskilerimizin gelistirilmesi ve derinlestirilmesi için gece gündüz büyük bir gayretle çalisiyoruz." dedi.

Büyükelçi Bagci resepsiyonda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 29 Ekim mesajini okudu.

Kaynak: AA