Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu

Azerbaycan’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yil dönümü dolayisiyla Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi tarafindan resepsiyon düzenlendi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi tarafindan resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova, Cumhurbaskani Yardimcisi Hikmet Haciyev, üst düzey komutanlar, milletvekilleri ve çok sayida davetli katildi.

Resepsiyonda konuklari Büyükelçi Cahit Bagci, Silahli Kuvvetler Atasesi Tuggeneral Zekeriya Yalçin ve esleri karsiladi. Iki ülkenin milli marslarinin okunmasiyla baslayan resepsiyonda Büyükelçi Cahit Bagci, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kutlama mesajini okudu. Erdogan’in kutlama mesajinda, "Yurt içinde ve yurt disinda yasayan vatandaslarimiz ile sanli tarihimizin altin harflerinden biri olan bu gurur günümüzü bizimle paylasan tüm dostlarimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini tebrik ediyorum. Ilaninin 98. Sene-i devriyesinde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaslarini minnetle aniyorum. Canlari pahasina bu vatani bizlere emanet eden aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayni kutlu dava ugrunda mücadele ederken gazilik payesiyle sereflenen gazilerimize sahsim, ülkem ve milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Ilk Meclis’ten bugüne kadar milli iradenin mümtaz temsilcileri olarak TBMM çatisi altinda ülkemize hizmet etmis, gerektiginde bedel ödemis tüm milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Türkiye’nin bekasi, aziz milletimizin huzuru, emniyeti ve selameti için sinir ötesinde ve sinir boylarinda cansiperane görev yapan güvenlik güçlerimize Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Sanli bayragimizi dünyanin dört bir kösesinde gururla dalgalandiran is insanlarimizi, STK’larimizi ve kamu görevlilerimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Köklü tarihimizden kadim degerlerimizden aldigimiz güç ile 84 milyon bir ve beraber olarak Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulastirmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz" ifadeleri yer aldi.

"Korona virüs salgininin en agir evresini geride biraktik"

Cumhurbaskani Erdogan’in mesaji, söyle devam etti:

"Tüm dünyayi derinden sarsan korona virüs salgininin en agir evresini saglik alt yapimizin gücü ve kapasitesi sayesinde basariyla yürüterek geride biraktik. Ayni sekilde ekonomide de, küresel ekonominin yüzde 3’ün üzerinde bir daralma yasadigi 2020 senesini biz yüzde 1,8 büyüme orani ile kapattik. Terörle mücadeleden kamu güvenligine, yatirimlardan sinirlarimiz ötesinde gerçeklestirdigimiz harekatlara kadar hiçbir konuda herhangi bir zafiyetin olusmasina müsaade etmedik. Bu süreçte darbecilerin saldirilari ile karsi karsiya olan Libyali kardeslerimiz ile Karabag’daki isgale karsi mücadele eden Azerbaycan Türklerine verdigimiz güçlü destek her iki ülkenin de hamdolsun kaderini degistirmistir. Libya’da darbeciler hezimete ugrarken, Azerbaycanli kardeslerimiz de yaklasik 30 yillik isgalin ardindan öz topraklarina kavusmustur. Ülkemizi ve KKTC’yi Dogu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarindan dislama girisimlerini de bosa çikarttik. Zorlu salgin sartlarina ragmen ekonomide, iç siyaset ve dis politikada elde ettigimiz bu basarilar ülkemizin güçlü alt yapisi yaninda Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin etkinligini gösteren önemli bir isarettir. Geçen sene yakaladigimiz bu ivmeyi; ekonomi, üretim, ihracat basta olmak üzere hamdolsun her alanda daha da güçlendirerek 2021 yilinda da devam ettiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yili artik ufukta iyice belirmisken hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun, Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldirinin bizi yolumuzdan alikoymasina izin vermeyecegiz. Milletçe en büyük güvencemiz olan birligimize, beraberligimize ve kardesligimize sarilarak büyük ve güçlü Türkiye davamizi hayata geçirmenin mücadelesini verecegiz. Yürüttügümüz bu kutlu mücadelede Milli Mücadeleyi zafere tasiyan, cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade son 98 yilda oldugu gibi bugün de rehberimiz olmayi sürdürecektir. Bu düsüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nizi bir kez daha tebrik ediyor, milletimize saglik, huzur ve esenlikler diliyorum. Sehitlerimizin ruhlari sad olsun, Cumhuriyetimizin 98. yil dönümü kutlu olsun."

“Türkiye’nin yükselisi bizi yürekten sevindiriyor”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98 yil önce büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün önderligiyle baslayan yükselisinin, Türk halkinin nelere kadir oldugunu gösterdigini belirten Meclis Baskani Sahibe Gafarova ise, “Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderligi ile Türkiye muhtesem bir gelisme yasadi. Bugün siyasi, ekonomik ve askeri gücüne göre Türkiye, dünyanin en güçlü devletlerinden biridir. Kardes ülkenin bu yükselisi bizi yürekten sevindiriyor. Çünkü, Türkiye’nin gücü Azerbaycan’in, Azerbaycan’in gücü ise Türkiye’nin gücüdür. Azerbaycan ve Türkiye arasinda ortak degerlere dayanan samimi iliskiler uluslararasi arenada nadir görülen bir durumdur. Halklarimizin ve devletimizin, dostlugu ve kardesligi bizim en büyük servetimizdir. Kardes ülkemiz gelisme ve yükselis yolunu ayni karlilik ve enerjiyle devam ettirerek daha yüksek zirveleri fethedecektir. Cumhuriyet Bayrami nedeniyle bir daha Türkiye halkini tebrik ediyor, baris ve refah diliyoruz” diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan gelen misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA