Azerbaycan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

Bakü Türk Sehitligi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Askeri Atase Tuggeneral Zekeriya Yalçin, KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram, büyükelçilik müsavir ve çalisanlari katildi.

Büyükelçi Bagci'nin Sehitlik Aniti'na çelenk koydugu törende, sehitler için saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi ve Azerbaycan Milli Marsi okundu. Sehitlik ani defterini imzalayan Bagci, temsili sehit mezarlarina karanfil birakti.

Bagci ve beraberindekiler daha sonra 20 Ocak sehitlerinin defnedildigi Sehitler Hiyabani'ni da ziyaret etti.

- Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi

Büyükelçi Bagci, Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla düzenlenen törene de katildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslariyla Türkiye ve Azerbaycan'in bagimsizligi için canlarini feda eden sehitlerin anisina bir dakikalik saygi durusu ile baslayan törende, iki ülkenin milli marslari okundu.

Bakü Türk Anadolu Lisesi ögrencilerinin Cumhuriyet Oratoryosu'nu seslendirdigi program, ilk ve ortaokul ögrencilerinin sundugu çesitli müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

Büyükelçi Bagci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla okulda gerçeklestirilen siir ve resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödüllerini takdim etti.

Bagci, törende yaptigi konusmada, ögrencilerin gösterisini, özellikle oratoryoyu çok begendigini söyledi.

Ögretmenleri ve aileleri kutlayan Bagci, su ifadeleri kullandi:

"Gençlerimizin coskuyla bu cumhuriyete sahip çiktiklarini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin, Cumhuriyetin kurulusundan bugüne bu bayragi gönderde tutmak için, bu ülkenin bütünlügünü korumak için mücadele veren, hayatini kaybeden herkesin emanet ettigi bu vatani koruyacaklarina ant içtiklerini gördüm. Cumhuriyet emin ellerde, gururluyuz."

Kaynak: AA