Aydin'da Cumhuriyet Coskusu Gün Boyu Devam Etti

Aydin’da Cumhuriyet’in ilaninin 98’inci yil dönümü etkinlikleri gün boyu devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Efeler’de de coskuyla kutlandi. Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in, Aydin Valiligi tarafindan Istasyon Meydani’nda düzenlenen resmi tören ile baslayan 29 Ekim programi, Efeler Kent Konseyi tarafindan Kuyucular Mahallesi’nde gerçeklesen Cumhuriyet Bayrami programi ile devam etti.

Aydin'da Cumhuriyet Coskusu Gün Boyu Devam Etti
Baskan Atay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Kuyucular Mahallesi, Umurlu Kuyucular Ilkokulu’nda düzenlenen programda ilkokul ögrencileri ve Kuyucularli vatandaslarla bir araya geldi.

Programa Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, ögretmen ve ögrenciler ile çok sayida vatandas katildi.

Coskulu bir kalabalikla gerçeklesen programda Kuyucular Ilkokulu ögrencileri Cumhuriyet temali siirlerini seslendirdi. Baskan Mehmet Fatih Atay, programa katilan çocuklara hediyeler dagitti.

Baskan Atay, buradaki konusmasinda, Atatürk’ün kadinlara çogu Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkini verdigine vurgu yaparak, “Öyle bir deha ki, öyle ileri görüslü ve demokrat bir insan ki Atatürk, toplumda kadinlarin hak ettikleri degeri görebilmeleri için, daha Avrupa’da kadinlarin seçme ve seçilme hakki yokken Türkiye’de kadinlara bu hakki veren yasayi çikarmistir. Sevgili hanimefendiler, sizleri ikinci sinif vatandasliktan, erkekler ile esit bir yurttas haline getiren bu anlayis bile, Ulu Önder’in düsüncülerine sahip çikmaniz için yeterli bir neden diye düsünüyorum.” dedi.

“Cumhuriyet’in 100. yilini herkesin imrenecegi bir programla kutlayacagiz”

“Bugün Cumhuriyet’in 98’inci yilini kutluyoruz, iki yil sonra da 100’üncü yilini kutlayacagiz.” diyen Baskan Atay, sözlerine söyle devam etti: “Sagligim el verip, Allah nasip ederse, Cumhuriyet’in 100’üncü yil dönümünde belediye baskani olmak bana nasip oldu. 100’üncü yilimizi insallah hep birlikte herkesin imrenecegi çok ama çok görkemli bir sekilde kutlayacagiz. Bunun için gereken her türlü çalismayi yapacagiz.”

“Çocuklarin egitimine önem vermeliyiz”

Atatürk’ün “Cumhuriyet’i biz kurduk onu yasatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” Sözünü hatirlatan Atay, “Çocuklarimizin egitimine önem vermemiz gerekiyor. Çocuklarimiz gelecekte bu kürsülerden konusan belediye baskanlari olacaklar, bizleri yönetecekler. Ülkemize faydali olan bir nesil yetistirmek için onlari dogru bilgilerle ve ahlakli birer birey olarak gelecege hazirlamaliyiz. Çocuklarimiza, kadin vatandaslarimiza, hepinize güveniyorum. Bunu basarabiliriz. Hepinizin Cumhuriyet Bayrami’ni kutluyorum.” diye konusu.
Kaynak: İHA