Asker Konvoyunda Yaptigi Ile Saskina Çevirmisti, Ehliyetine El Konuldu

Sakarya’nin Arifiye ilçesinde asker konvoyunda otomobilin sürücü koltugunu terk ederek tavan kismina oturan, çalan müzik esliginde oynayarak "bu kadarina da pes" dedirten gencin ehliyetine el konuldu.

Asker Konvoyunda Yaptigi Ile Saskina Çevirmisti, Ehliyetine El Konuldu
Arifiye’de ’bu kadari da olmaz’ dedirten görüntüler asker konvoyunda çekildi. Konvoyda seyir halinde olan otomobilin sürücüsü, direksiyonu birakarak aracin disina çikti. Ilerleyen aracin disinda çalan müzik esliginde oynamaya baslayan genç, bir süre sonra otomobilin tavan kismina oturdu. Yaptigi hareketler ile hem kendi canini hem de diger sürücülerin canini tehlikeye atan gencin duyarsiz hareketi ise konvoyda ilerlemekte olan bir kisi tarafindan cep telefonu kamerasi ile saniye saniye kaydedildi.

Trafigi tehlikeye atan ve adeta ölüme meydan okuyan genç sürücü bu anlari sosyal medya hesabi üzerinden de paylasti. Görüntülerde ilerleyen aracin sürücü koltugundan disariya çikan gencin müzik esliginde oynadigi anlar yer aldi. Görüntüler sonrasinda Sakarya Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri harekete geçti. Ekipler tespit ettigi sürücü G.K.’ye 47/1/d (Trafik güvenligini tehlikeye sokma) ve 73/A (Araçlari, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kisilere zarar verecek sekilde saygisizca sürmek) maddelerinden trafik cezasi yazarak ehliyetine el koydu.

Öte yandan, para cezasi yazilan ve ehliyetine el konulan sürücü hakkinda TCK 179/2 (Ulasim araçlarini kisilerin hayat, saglik veya malvarligi açisindan tehlikeli olabilecek sekilde sevk ve idare eden kisi, üç aydan iki yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir) maddesinden de islem yapildi.
Kaynak: İHA