Araç Satis Uzmani Tokmak, Araç Alirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Hakkinda Uyarilarda Bulundu

Araç satis uzmani Murat Tokmak, araç alirken dikkat edilmesi gereken konular hakkinda uyarilarda bulundu. Dogru araç seçimi yapmak için dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulundugunu belirten Tokmak, sifir veya ikinci el alinacak araçlarda dikkat edilecek unsurlarin farkli olmakla birlikte istenen özellikleri karsilamasi gerektigini dile getirdi.

Araç Satis Uzmani Tokmak, Araç Alirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Hakkinda Uyarilarda Bulundu
Özellikle her sene birçok farkli otomobil markasinin yeni otomobiller ortaya çikardigini ifade eden Tokmak, araç alirken nelere dikkat edilmesi gerektiginin çok daha fazla önem tasir hale geldigini söyledi.

Tokmak, "Kisi araci nerede kullanacak, araçtan beklentileri ne öncelikle bunu belirlemelidir. Ayni zamanda dürüst ve saygin bir satici tercih etmek de gerekmektedir. Araç satisi ve alicisi bu asamada dogru bir sohbet yürütmeli ve araç saticisi, alicinin isteklerini net bir biçimde anlamalidir. Elbette alicinin gerçekçi olmasi da gerekmektedir. Her istenen özelligin tek bir araçta toplanmasi mümkün olmasa da, en iyi ve istenene en yakin tercihi yapmak mümkündür. Araci kaç kisi kullanacak, araç arazide mi yoksa günlük hayatta mi kullanilacak ya da bir ihtiyaca göre mi yoksa keyfe göre mi alinacak bunlar belirlendikten sonra beklentilere uyumlu olan araçlar incelenmelidir. Bu asamada soru sormayi unutmamak gerekir. Soru sorun ve birçok ayrintiya dikkat edin, aracin sorunlarini veya eksikligini o anda görmezden gelmek uzun vadede sorun olusturacaktir. Araçlarin ekspertiz raporun ve sicilini de incelemek sarttir. Araçta tercih edilen parçalar ne kadar orijinal ve ne kadar degil bunlar da pek çok kisi için önemli olup bunu belirtmedikleri takdirde birçok olumsuz durum da yasanmaktadir. Özellikle ikinci el araçlarda bu gibi sorunlar yasandigi için alici pek çok seyi kontrol etmelidir" dedi.

Kaynak: İHA