Antalya'da Cumhuriyet Bayrami Coskusu Ilçelerde De Sürüyor

Cumhuriyet’in 98. Kurulus yil dönümü kapsaminda yapilan 29 Ekim etkinlikleri Antalya’nin yani sira ilçelerinde de cosku ile kutlaniyor. Ilçelerde düzenlenen etkinlik ve 29 Ekim kutlamalari vatandaslarin yogun katilimi ile gerçeklesti.

Antalya'da Cumhuriyet Bayrami Coskusu Ilçelerde De Sürüyor


“Kumluca kutlamalari”

Antalya’nin Kumluca Ilçesinde Cumhuriyetin kurulusunun 98. yili kutlandi. Kutlamalar Karatepe stadinda gerçeklestirildi.

Törene Kumluca Kaymakami Ugur Kolsuz, Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Soner Hiçdurmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Törende, Kumluca Kaymakami Ugur Kolsuz’un günün anlam ve önemini belirten konusmasindan sonra, okullar adina Cumhuriyet konulu siir, kompozisyon ve resim dalinda yarismaya katilan ve dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.



“Dösemealti’nda konserli kutlama”

Dösemealti’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami büyük bir coskuyla kutlandi. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatinin anlatildigi “Mustafa Kemal- Bir Kurtulus Savasi Hikayesi” adli oyunla baslayan etkinlikler, ilçenin cadde ve sokaklarinda marslar çalan araç konvoyuyla devam etti. Dösemealti Kent Meydaninda düzenlenen Sümer Ezgü konseriyle devam eden kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Törene, Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.



“Alanya’da Demet Akalin konseri”

Cumhuriyetin ilaninin 98. yili kutlamalari tüm yurtta oldugu gibi Alanya’da da coskuyla sürüyor. Iskele Selale Meydaninda bugün gerçeklestirilen kutlamalar aksam Demet Akalin konseri ile devam edecek. Tören ve kutlamalara, Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Alanya Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Engin Burak Mindivanli, Alanya Ilçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, ilçe protokolü, siyasiler ve sivil toplum örgütleri, Iskele Selale Meydani’nda düzenlenen etkinliklere katildi.

Bando ve halk oyunlari gösterisinin ardindan ögrenciler günün anlam ve önemine iliskin siirler okuyup, hazirladiklari kompozisyonlarini seslendirdiler.

“Finike’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ilçe stadinda kutlandi”

Finike ilçesinde Cumhuriyetin kurulusunun 98’inci yil dönümü Finike 100. Yil Stadyumunda törenle kutlandi. Finike’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari Kaymakam Zafer Sag’in kaymakamlik binasinda tebrikleri kabulüyle basladi.

Daha sonra Finike 100’üncü Yil Stadyumu’nda gerçeklestirilen programa Kaymakam Zafer Sag, Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Bassavcisi Emre Kaya, Finike Emniyet Müdürü Ethem Yer, Finike Ilçe Jandarma Komutani Murat Kemal Karayaka, Siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, gaziler, sehit aileleri ve vatandaslar katildi.



“Manavgat’ta coskulu kutlama”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yil dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami yurdun dört bir yaninda oldugu gibi Manavgat’ta da çesitli etkinliklerle kutlandi. Cumhuriyet Meydaninda Ak Parti Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin, Protokol Üyeleri, ögrenci ve vatandaslarin katildigi Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari, görkemli geçit töreniyle son buldu. Kortejde yer alan Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merasim Takimi, Emniyet ve Jandarma motorize ekipleri ve bando takimi protokol üyeleri ve vatandaslardan büyük ilgi gördü.

"Korkuteli’nde dereceye girenler ödüllendirildi"

29 Ekim, Korkuteli’nde coskuyla kutlandi. Korkuteli Sehitler Anitinda gerçeklesen kutlamalara vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Korkuteli Kaymakami Ömer Çimsit, Kaymakamlik makaminda tebrikleri kabul etti. Ardindan Kaymakam Ömer Çimsit ve Belediye Baskani Ömer Niyazi Islek, sehitler anitinda Ögrencilerin ve halkin bayramini kutladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Korkuteli Kaymakami Ömer Çimsit günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti. Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen Resim, Siir ve Kompozisyon yarismalarinda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardindan gerçeklesen geçit töreni ile son buldu.
Kaynak: İHA