Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Yürüyüsü Düzenlendi

Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluslari tarafindan olusturulan Cumhuriyet Platformu tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet yürüyüsü gerçeklestirildi.

Imaret Camisi önünden baslayan yürüyüs, Kent Meydanina kadar sürdü. Büyük bir Türk bayraginin açildigi yürüyüs sonunda Vali Gökmen Çiçek konusma yapti.

Vali Çiçek, cumhuriyetin anlamina deger katan bir yürüyüs gerçeklestirildigini, birlik ve beraberlik ortaya konuldugunu belirtti.

Bugün Afyonkarahisar olarak bir bütün sekilde tüm siyasi partilerin katilimlariyla tüm Afyonkarahisarli STK'lar gaziler ve sehit yakinlarinin katilimlariyla Cumhuriyet Bayrami için yürüyüs tertip edildigini belirten Çiçek, sunlari söyledi:

"Bu yürüyüsü organize edenlere, yürüyüse katilanlara çok tesekkür ediyorum. 29 Ekim Türkiye'nin her karisi için çok önemli. Ama Afyonkarahisar için ayri bir önemi var. Baska bir duygudur. Çünkü cumhuriyetin ilk isiklari Afyonkarahisar'da, bu kutsal topraklarda yakilmistir. Mustafa Kemal Atatürk de bir konusmasinda buna deginmistir. Hüzünlü bir isgal geçirmis sehrimizde bu yürüyüse katilarak coskumuza ortak olan herkese tesekkür ediyorum."

Yürüyüse, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in yani sira AK Parti Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, il protokolü STK'lar, siyasi parti il baskanlari ve ögrenciler ile vatandaslar katildi.

Yürüyüs sonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi halk oyunlari ekibi gösteri yapti.

Kaynak: AA