Tayland'in Devrik Basbakani Sinavatra'nin Kizi Ana Muhalefet Partisinde Göreve Geldi

Askeri darbeyle 2006'da devrilen Tayland Basbakani Taksin Sinavatra'nin en küçük kizi Paetongtarn Sinavatra, babasinin destekçileri tarafindan kurulan en büyük muhalefet partisi Pheu Thai'de göreve atandi.

Pheu Thai'den yapilan açiklamada, Paetongtarn Sinavatra'nin, ülkenin kuzeydogusundaki Khon Kaen eyaletinde yapilan Genel Kurulda, Kapsayicilik ve Yenilik Danisma Komitesi Baskanligina atandigi duyuruldu.

Bir sirkette CEO'luk yapan 35 yasindaki Sinavatra'nin söz konusu göreve atanmasinin, Basbakan Prayuth Çan-oça'nin yeni seçim çagrisinda bulunacagi yönündeki söylentilerin ardindan gerçeklesmesine dikkat çekildi.

Hakkindaki yolsuzluk suçlamalari nedeniyle hapiste yatmamak için Dubai'de yasayan eski Basbakan Sinavatra'nin, siyasete geri dönüs arayisinda oldugu kaydedildi.

Genel Kurulda yaptigi konusmada, babasiyla sik sik görüstügünü söyleyen Sinavatra, babasinin "Tayland'a geri dönmeyi çok istedigini" belirtti.

Taksin Sinavatra'nin en küçük kiz kardesi Yingluck Sinavatra ve kayinbiraderi Somchai Wongsawat, ondan sonra basbakanlik yapmis ve görev süreleri dolmadan görevden alinmisti.

Yingluck Sinavatra'nin baskanlik ettigi hükümet, 2014'te mevcut Basbakan Prayuth liderligindeki darbeyle devrilmisti.

Kaynak: AA