Nijerya'da Yolsuzlukla Suçlanan Eski Petrol Bakani Alison-Madueke'nin Mal Varligi Satisa Çikarildi

Nijerya'da yolsuzluk ve dolandiricilik suçlamasiyla yargilanan eski Petrol Bakani Diezani Alison-Madueke'nin bazi mal varliklari satisa çikarildi.

Ulusal basinda çikan haberlere göre, Nijerya hükümeti, eski bakan Alison-Madueke hakkinda devam eden sorusturmalar kapsaminda el konulan mal varliklarindan bazilarini satisa çikardi.

Söz konusu varliklar arasinda 24 apartman dairesi, arabalar ve mücevherler bulunuyor.

Nijerya Ekonomi ve Finansal Suçlar Komisyonu (EFCC), Alison-Madueke'ye ait 35,5 milyon dolar degerindeki mücevhere ve 80 milyon dolar degerindeki evlere el koymustu.

- Ingiltere'de tedavi görüyor

Alison-Madueke, eski Devlet Baskani Goodluck Jonathan döneminde Petrol Bakanligi görevini yürütmüstü.

Ingiltere'de tedavisi devam eden Alison-Madueke, daha önce yaptigi açiklamada, bakanlik görevini yürüttügü sirada bazi hatalar yaptigini kabul etmis ancak yolsuzluk iddialarini yalanlamisti.

Devlet Baskani Muhammed Buhari, 2015'te iktidara geldiginde yolsuzlukla genis çapli mücadele baslatmisti.

Buhari, Alison-Madueke hakkindaki yolsuzluklarla yeteri kadar mücadele edilmedigi yönündeki elestiriler sonrasinda 15 kisilik özel komisyon kurulmasi karari almisti.

Petrol ve dogal gaz gibi yer alti zenginliklerinden büyük gelirler elde edilmesine ragmen gelir dagilimindaki adaletsizlik ve yolsuzluk gibi faktörler ülkede yasanan sorunlarin temel nedenleri arasinda gösteriliyor.

Kaynak: AA