Gediz'de Ögrenciler Tasarruf Için Yürüdü

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Kültür ve Edebiyat Kulübü etkinlikleri kapsaminda enerji tasarrufuna dikkat çekmek amaciyla “Tasarruf” temali yürüyüs gerçeklesti.

Gediz'de Ögrenciler Tasarruf Için Yürüdü
Gediz Cumhuriyet caddesinde yapilan etkinlige, Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur, Gediz Ilçe Müftüsü Nurullah Koçhan, Okul müdürleri, Kulüp Danisman Ögretmen ve ögrenciler katildi.

Tasarrufun önemini vurgulayan bir konusma yapan Gediz Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur, “Yillardir süregelmis savurganlik ve dikkatsizlikle yasanilan hayatin, bütün canlilarin varligina olumsuz etkileri kaçinilmaz oldu. Insanlik görülen ve hiç de uzak olmayan bir tehlike ile karsi karsiya bulunmakta. Insanligi tehdit eden tehlikeye karsi, dünyanin ortak mali olan bazi tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanligi ortak tavir almaya zorlamaktadir. Ortak tavir alinabilmesi için, egitim yolu ile tasarruf yapma, bilinçli tüketicilik, dünyanin ortak mali olan bazi tüketim maddelerine sahip çikma, gibi davranislarin kazandirilmasi gerekmektedir. Bu bilinçli farkindaligi olusturmak amaciyla ‘yarinlarimiz için’ örnek olmaya devam edecegiz” dedi.

Bahadur, konusmasinin sonunda, tasarrufun ülke ve dünya genelindeki önemine dair örnekler ve istatistiklere dikkat çekerek katilimcilara tesekkür etti.

Etkinlikte son olarak Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, son günlerde tasarruf konusuna dair çesitli seminer ve forumlara katildigini ve konunun önemine dair ilçede de ögrencilerin böyle bir yürüyüsle farkindalik olusturmalarini takdirle karsilayarak tesekkür etti.
Kaynak: İHA