Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'de Son 24 Saatte Husilerden 95 Kisi Öldürüldü, 11 Askeri Araç Imha Edildi

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Yemen'in orta kesimindeki Marib ilinde son 24 saatte yürütülen operasyonlarda Husilerden 95 kisinin öldürüldügünü ve 11 askeri aracin imha edildigini açikladi.

Koalisyon güçlerinden yapilan yazili açiklamada, Marib'in El-Cevbe ve El-Kessara ilçelerinde son 24 saatte Husilere yönelik 22 operasyon gerçeklestirildigi kaydedildi.

Açiklamada, operasyonlarda Husilerden 95 kisinin öldürüldügü, 11 askeri aracin imha edildigi aktarildi.

Yemen Enformasyon Bakani Muammer el-Iryani, Twitter hesabindan gece yaptigi açiklamada, Husilerin Cevbe ilçesinde bir sivil yerlesim yerini Iran yapimi balistik füzeyle hedef almasi sonucu sivillerden ölen ve yaralananlarin oldugunu belirtmisti.

Iryani, saldirida ayrica bir mescit ile sivillere ait 4 evin yikildigini dile getirmisti.

Yemen'de Iran'in destekledigi Husilere ait El-Mesire televizyonunun dünkü haberinde, Husilerin, Cevbe ilçesinde kontrolü sagladigi bildirilmisti.

Mesru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahinin yani sira petrol ve dogal gaz yataklarinin bulundugu Marib'i ele geçirmek isteyen Husiler, Subat 2021'den bu yana bölgeye yönelik saldirilarini artirdi.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA