Suudi Arabistan, Lübnan Hizbullahi Ile Baglantili 'Karz-I Hasen Vakfi'ni Terör Listesine Aldi

Suudi Arabistan'in, merkezi Lübnan'da bulunan ve Hizbullah'in önemli finans kaynaklari arasinda yer alan "Karz-i Hasen Vakfi"ni terör listesine aldigi belirtildi.

Suudi Arabistan'in resmi ajansi SPA'da yayinlanan haberde, Ulusal Güvenlik Kurumu'nun, terör örgütü kabul edilen Hizbullah ile baglantili bir vakif hakkindaki karari yayinlandi.

Kararda, Suudi Arabistan'in Lübnan merkezli "Karz-i Hasen Vakfi"nin bir terör unsuru olarak kabul edildigi ve Lübnan'daki Hizbullah'in eylemleriyle iltisakli oldugu ifade edildi.

Vakfin Hizbullah'in terör eylemlerine maddi kaynaklar temin etmek için faaliyette bulundugu iddiasina yer verilen kararda, Suudi Arabistan içerisindeki vakfa ait tüm mülk ve hesaplarin dondurulacagi, vakfin menfaati için yapilacak direkt veya dolayli tüm anlasmalarin da yasaklandigi kaydedildi.

Lübnan’daki bankacilik sisteminden bagimsiz olarak 1982 yilindan bu yana faaliyet gösteren ve Nisan 2016’da ABD’nin yaptirim listesine alinan Karz-i Hasen Vakfi, halihazirda ülkenin birden fazla bölgesinde açtigi subeleri üzerinden faaliyetlerine devam ediyor.

Riyad'in, Karz-i Hasen Vakfi'ni terör listesine alma kararinin, Lübnan Enformasyon Bakani George Kardahi'nin bir televizyon programinda Riyad ve Abu Dabi'nin Yemen'deki müdahalelerini elestirmesinin ardindan gelmesi dikkat çekti.

Kaynak: AA