Sokak Röportajiyla Gündeme Gelen Ibrahim Ufuk Kaynak IHA'ya Açiklamalarda Bulundu

ISTANBUL –Sosyal medyada yaptigi sokak röportajiyla adindan söz ettiren Ibrahim Ufuk Kaynak, IHA’ya özel açiklamalarda bulundu. Kaynak, “Simdi hedef tespiti ile teker teker hemen hemen bitme noktasina geldiler. Tam bu arada muhalefet devreye giriyor. Ana muhalefet onlara can suyu veriyor ve ayaga kaldiriyor” açiklamasinda bulundu.

Sosyal medyada yaptigi sokak röportajinda Türkiye’nin içinde bulundugu ekonomik, siyasi ve toplumsal konularla ilgili yaptigi açiklamalarla adindan söz ettiren Ibrahim Ufuk Kaynak, düsüncelerini Ihlas Haber Ajansi ile paylasti. Asil meslegi arkeolog - sanat tarihçisi olan Ibrahim Ufuk Kaynak, hislerinin herkesin ortak hisleri oldugunu söyledi.



“Muhalefetin görevi yikmak degil yapmaktir”

CHP ve Kemal Kiliçdaroglu’na yönelik elestirilerde bulunan Ibrahim Ufuk Kaynak, “Aslinda hislerimi anlattim. Ama o hisler baya bir insanin ortak hissiymis. Bu kadar büyük etki yapacagini hiç düsünmemistim. Ama yapti çok büyük bir etki yapti inanilmaz büyük bir sevgi yumagi olustu. Çok fazla hakikaten geri besleme aldim. Ben buradan yola çikarak esasinda size sunu söyleyebilirim. Ben zaten meslegim olarak arkeoloji - sanat tarihçisiyim. Fakat ilgi alanim uluslararasi iliskiler. Söyle bir sey düsünüyorum genel olarak Kiliçdaroglu hani iktidar olmasi veya Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasindan ziyade ne yapmak istedikleri dogrultusunda bosluk var. Ya ben her seye karsiyim. Ben sunlari sunlari yikacagim. Bilmiyorum bu gerçekten bir söylem degil. Insan nasil olur da böyle bir söylemde sürekli olarak bulunabilir. Muhalefetin görevi yikmak degil yapmaktir. Siz dünyanin en iyi seyini de yapsaniz biz buna onay vermeyiz diyor o partinin sözcüsü. Ya gerçekten komik kaliyor. Hani dünyanin hiçbir yerinde böyle bir açiklama yapilmaz. Gerçekten mantik sinirlarini disinda o yüzden diyorum hani parti kendisinin ben degil parti kendisinin iktidara falan layik görmüyor” dedi.



“PKK sizi tükürügü bogar dedikleri insanlar ile beraber”

CHP’nin ‘PKK sizi tükürügü bogar’ dedikleri insanlar ile beraber oldugunu söyleyen Ibrahim Ufuk Kaynak, “Türkiye’nin lehine olabilecek her seyin aleyhindeler. Bu bir gerçekten mantik zorlamasi yani nereye kadar olacak bu? Türk devletinin almis oldugu bütün kararlara karsilar. Bunlar iyi de olsa zaten kendilerine iyi olsa da karsi çikiyorlar. 3 tane köprü yapildi Cumhuriyet Halk Partisi karsi çikti. Ama simdi hepsi üzerlerinden geçiyorlar bu köprülerin. Türkiye’nin her tarafinda baya bir gelismeler var. Bu gelismeleri adam görse de evet böyle bir gelisme var diyemiyor. Ama en önemlisi yanina seçtigi ortagi yani, ’biz daha baskan Apo’nun heykelini dikecegiz, PKK sizi tükürügü bogar’ dedikleri insanlarla beraber. Siz söyleyin bana bir seyde iktidar olurlarsa en az yüzde 30 verecekler hem bakanliklardan hem kadrolardan. Türkiye böyle bir seye hazir mi? 40 yildan sonra terörü bitirdik sonra hangi bakanligi bunlara verecekler?” seklinde konustu.



“Bakin inanilmaz bir ekonomik saldiri ile karsi karsiyayiz”

Türkiye ekonomisinin bir saldiriyla karsi karsiya oldugunu söyleyen Kaynak, “Simdi söyle bir sey? Bu Covid olayi dünyanin çogunu çok fazla sayida etkiledi. Hemen hemen bütün devletler bu ise girdiler. Kazanç kapilari durdu, vergi gelirleri durdu, insanlar çok büyük sikintiya girdi. Bütün dünyada ayni sekildeydi. Ama herkes kendi sikintisini biliyor disaridakinin sikintisini bilmiyor. Disaridaki insanlar ayni sekilde ayni seyi söylüyorlar. Arada bir tek fark var. Onlar ceset topladi biz ceset toplamadik. Böyle bir ana farkimiz var. Onlarin istedikleri gibi ilaç bulamadilar biz hepsini bulduk, yetistirdik. Ama bunun karsiliginda bizimde eksiklerimiz var. Çünkü Türk Devleti, hakikaten güçlü bir devlet hakikaten güçlü bir devlet bakin inanilmaz bir ekonomik saldiri ile karsi karsiyayiz. Bu yeni degil insanlar diyorlar ki arkadas iste söyle böyle bunun suçu degil efendim. Suçlu olan diyor ki zaten hatirlayin Trump’in söyledigini Türk Ekonomisini paramla dövecegim, paramla mahvedecegim. Adam bunu söyledigi halde siz diyorsunuz ki hayir sunlar yapti. Yapan söylüyor zaten bunlari bunu ben yapiyorum diye. Yani bize daha nasil söylenmesi gerekiyor. Ibret alabilmemiz için. Diyecekseniz ki ne yapalim da bundan kurtulalim? Bakin bastan asagi köle olsaniz bile Türk Devleti olursaniz kurtulamazsiniz” diye konustu.



“Hiçbir devlet yöneticisi kendi halkini sikintiya gard etmek istemez”

Dünyada küresel bir ekonomi sisteminin oldugunu ifade eden Kaynak, “Papua Yeni Gine kurtulabilir, Afrika’daki herhangi bir ülke, Avrupa’daki herhangi bir ülke ama Türkiye imparatorluk geçmisi oldugu için onlarin gözünde affedilemezdir. Sürekli olarak ne büyümesi ne de bölgedeki güç dengesi açisindan belirli bir küçülmemeye düsmesi gereken bir ülkedir. Türkiye bu dengeyi degistirir. Türkiye bu sikintilarla karsi karsiya hem ekonomik olarak hem diger türlü olarak ben ne söylersem söyleyeyim. Karsimdaki insan diyecek ki abi su kadar ekonomik açidan zor durumdayiz. Gerçekten bir zorluk var. Yani bugün bunun içerisinde sadece insanlar sunu zannediyor? Bizim yöneticilerimiz bize azap olsun diye bunu yapiyor. Böyle bir seyin zorlugunu hiçbir zaman akil edememek ya da öyle bir sey düsünememek. Disaridan bakildiginda böyle görünmüyor. Aslinda her sey var bize verilmiyor. Ya bu kadar degildi gerçekten degil hiçbir devlet yöneticisi kendi halkini sikintiya gard etmek istemez. Istemez gerçekten sadece küresel bir sistem var. Bu sistemin içindeki cezalandirmayi bilmeleri lazim. Onu bilmeden çok zorlaniyorlar. Yani olaylari kavramakta insanlar çok zorlaniyor” cümlelerini kullandi.

“Hiçbir sey yapmayacagim deyip iktidara gelmek istiyor”

Her yüzyilin basinda dünyada dönüsümlerin oldugunu ifade eden Ibrahim Ufuk Kaynak, “Her yüzyilin ilk çeyregi dönüsüm zamani. Yeryüzündeki cografi sekil yenmenin fiziki sekillerin ülke sinirlarinin belirlenmesinin ve bölüsümün bittigi zamanlardir. 1900’lerde, 1800’lerde böyle, 2000’li yillarda da böyle. Bu ne demek önümüzde en fazla 4 yilimiz kaldi demek. 2025 yilina kadar çok büyük sekillendirmeleri olacak simdi gelelim muhalefet olayina. Kim niye ne kadar hazir? Varsayalim ki kazanildi Allah askina su ana kadar bir tek kelime duydunuz mu? Hiçbir hazirlik yapmadan ben iktidara talibim demek hangi akil bütün projelere karsiyim diyerek iktidara talip olmak hangi akil. Gerçekten insan zorlaniyor. Türkiye’nin karina olabilecek her seye karsi çikarak ben iktidar olmak istiyorum. Ama iktidar olmak istiyorum ama ne olursa olsun bu gerçekten dayanilmaz bir aci veriyor insanlara? Bunu görmüyorlar bakin 10 seçim 9 seçim geçti Her seçimde ayni miktar oy aldilar, ayni miktar oy alan o sahis. Bakin bana bugün Kemal Kiliçdaroglu’nun kardesi beni paylasmis. Kendi abisi hakkinda söylediklerini oraya da koymus bana da atifta bulunarak bunlari yapmis sag olsun. Ben de kendisini paylastim. Bakin bizim karsimizda öyle bir sey var ki, hiçbir sey yapmayacagim deyip iktidara gelmek istiyor. Ya niye gelmek istiyorsun o zaman otoyollara karsisin, köprülere karsisin, barajlara karsi nükleer santrale karsisin, devletin IHA - SIHA teknolojisi de karsisin, yapay zekâya karsisin Azerbaycan’a yardim etmemize karsisin. Suriye’ye destek olmamiza karsisi karsisin. Teröristleri durdurmamiza karsisin. Neye karsi degilsin? PKK’ya çok ilginç biliyor musunuz? Neye karsi degilsin sorusunun cevabi PKK sizi tükürügü ile bogar diyenlere karsi degil, geri kalan her seye karsi olabilir. Iste bu mantikli aslinda Sayin Kemal Kiliçdaroglu parti inanmaz degisik bir yöne sürükledi” seklinde konustu.



“9 seçim kaybettigi halde karsidakine diktatör dedi”

Muhalefette bulunan siyasilerin bazilarinin diktatörlük ifadelerine yönelik konusan Kaynak, “9 seçim kaybettigi halde karsidakine diktatör dedi bundan ala diktatör olmaz. Yüzde 24’ü geçemeyen bir diktatör, siz düsünün aslinda diktatörlük bu. Daha 4 sene öncesine kadar her tarafta bomba patliyordu. Ama simdi patlamiyor. Demek ki dogru bir seyler yapiliyor. Birilerinin bunlari anlatmasi, açiklamasi gerekiyor. Bunlari hissedenlerinde dosdogruyu söylemesi gerekiyor. Bu ülkede hakikaten bakin daha düne kadar bu kadar asker polis sehit oluyordu caddelerde gezmeye korkuyordunuz, ne oldu da birden biri bu kadar hain ortadan kayboldu? Yok, büyük çok büyük doguda operasyonlari yapiyorduk 100 bin, 150 bin askerle hiçbir seferinde gerçek bir basariya ulasamiyorduk” dedi.



“Ana muhalefet onlara can suyu veriyor ve ayaga kaldiriyor”

Seçimlerde ana muhalefet partisinin terör sevici partilere destek vererek onlara can suyu oldugunu söyleyen Kaynak, “Dagi, tasi bombaliyoruz diyorlardi bize. Simdi hedef tespiti ile teker teker hemen hemen bitme noktasina geldiler ki tam bu arada muhalefet devreye giriyor. Ana muhalefet onlara can suyu veriyor ve ayaga kaldiriyor. Ülkenin çogunluk yerinde yüzde 7’yi geçemeyecek partiyi Istanbul’da en zengin bölgelerde aslinda bastan ayaga karsi olmasi gereken insanlarin destegi ile meclise koydular biliyor musunuz? Hakikaten diyorum bazi seyleri insanlari anlamakta zorlaniyor gerçekten zorlaniyor. Madem ülkeyi seviyoruz iyi yapilanlari iyi demeyi bilmek zorundayiz. Kötü yapiliyorsa fikrini söyle hayir efendim. Bu da kötü de ama iyi yapilanlara evet bu da dogrudur. Bu da bunun hakkidir de hakliya hakkini vermek lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA