Izmir'de Örgüt Adina Yardim Toplayan 2 FETÖ Süphelisi Tutuklandi

Izmir’de FETÖ/PDY silahli terör örgütü adina himmet, burs gibi yöntemlerle yardim topladigi iddiasiyla gözaltina alinan 12 FETÖ süphelisinden 2’si çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Izmir'de Örgüt Adina Yardim Toplayan 2 FETÖ Süphelisi Tutuklandi
Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda Izmir Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, FETÖ/PDY silahli terör örgütü üye ve yöneticilerinin gizli haberlesme araci olan Bylock isimli programi kullanan, örgütün finans kaynagi olan Bank Asya isimli bankaya örgüt liderinin talimatindan sonra para yatiran, örgütün insan kaynagi olarak tabir ettigi egitim kurumalarinda çalisan, örgüt adina himmet, burs vb. isimler altinda yardim toplayan ve haklarinda itirafçi beyanlari bulunan aralarinda 1 Noter Baskatibi, 1 emekli askeri personelinde bulundugu 15 süpheli sahsin yakalanmasina yönelik dün sabah saatlerinde es zamanli operasyon düzenlendi.



3 SÜPHELI ETKIN PISMANLIKTAN FAYDALANDI

Operasyon kapsaminda haklarinda gözalti karari bulunan 15 süpheliden 12’si ekipler tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerin 2’si tutuklanirken, 10 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Öte yandan, hakkinda gözalti karari bulunan 3 süphelinin ise etkin pismanliktan faydalandigi ögrenildi.

Kaynak: İHA