Dogu Anadolu Bölgesi'nin 10 Aylik Ihracati Geçen Yili Geçti

Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi Baskani Ethem Tanriver: '2020'nin tamaminda 2 milyar 68 milyon dolar degerinde ihracata imza atmistik. 26 Ekim itibariyla birlik olarak ihracatimiz bu rakami geçti'

Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi (DAIB) üyesi firmalarin ocak-ekim döneminde yaptigi ihracatin, geçen yilin toplamini geçtigi bildirildi.

DAIB'ten yapilan açiklamaya göre, birligin 2020 yilinda yaptigi toplam 2 milyar 68 milyon dolarlik ihracat rakami, bu yilin 10 aylik sürecinde geçildi.

Birlik Baskani Ethem Tanriver, geçen yil boyunca ulasilan ihracatin dün itibariyla geride birakildigini belirtti.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) getirdigi zor kosullarin, ihracati, lojistigi, ham madde teminini zorlastirdigina isaret eden Tanriver, sunlari kaydetti:

"Ülke genelinde oldugu gibi birligimizde de son 2 yilda ihracatimiz oldukça iyi bir performans yakalayarak 2020 yilinda baslayan güçlü ihracat artisimizi 2021 yilinda da devam ettirdik. Son 12 aylik veriler baz alindiginda, 2020 ekim ile 2021 ekim arasinda, birlik ihracatimizin yaklasik yüzde 32 artisla 2,5 milyar dolara ulastigini görüyoruz. Ekim bitmeden ulastigimiz ihracat rakamlarimizla güçlü ihracat hedeflerimize emin adimlarla yürüdügümüzü bir kez daha görüyoruz. Önemle vurgulamak istedigim bir diger nokta ise, 2020’nin tamaminda ulastigimiz toplam ihracata yilin bitmesine henüz iki ay kala ulasmis olmamiz. 2020'nin tamaminda 2 milyar 68 milyon dolar degerinde ihracata imza atmistik. 26 Ekim itibariyla birlik olarak ihracatimiz bu rakami geçti."

Tanriver, yil basinda 2021 yili için 2,5 milyar dolarlik ihracat hedefi koyduklarini hatirlatarak, "Insallah yil bitmeden bu hedefimize ulasip, asmis olacagiz. Bu baglamda, daha yüksek ihracat hedeflerimize birlikte yürüdügümüz tüm ihracatçilarimizi bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine sunduklari katkilar dolayisiyla kutluyor, tüm zorluklara ragmen 2020 ve 2021’i rekorlarla taçlandiran tüm ihracatçilarimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA