Genital Bölgede Bozukluk, Kadinlarin Psikolojisini Olumsuz Yönde Etkiliyor

Medicana International Ankara Hastanesi Kadin Hastaliklari Ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kiliç, genital bölgede deform olmasi durumunda kadinlarin psikolojisinin olumsuz yönde etkilendigini, karsi cins ile olan iliskilerinde de sorunlar yasanabildigini kaydetti.

Genital Bölgede Bozukluk, Kadinlarin Psikolojisini Olumsuz Yönde Etkiliyor
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kiliç, genital bölgeyi olusturan bölgelerde yasanan deformlarin görsel ve estetik açidan rahatsizlik vermekle kalmadigini, psikolojik olarak da kadini güvensiz hissettirdigini ifade ederek, genital estetik hakkinda bilgi verdi.

"Labioplasti genital estetikler arasinda en kisa süreli operasyon"

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kiliç, büyük, küçük dudaklara yapilan müdahalelere ’Labium’ adi verilen dudaklarda dis genital yapiyi olusturan ve daha kalin yani büyük dudaklar ile iç kisimda var olan küçük dudaklarin müdahalelerini kapsadigini açikladi.

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kiliç, zaman içerisinde dogumdan sonra veya yasa bagli sarkmalarin sonucunda görülebildigini ve bu durumun görüntü bozuklugu olusturdugunu belirtti.

Kiliç, labioplastinin genital estetikler arasinda en kisa zamanli operasyon oldugu bilgisini verdi. Ancak estetik açisindan da en dikkat gerektiren operasyon oldugunu söyleyen Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kiliç, estetik kavraminin kisiden kisiye göre degisiklik gösterebildiginin de altini çizdi.

"Lazer ile vajina estetigi anestezi bile gerektirmeyen çok kisa ve kolay bir yöntem"

Prof. Dr. Kiliç, vajinoplastiyi (vajina estetigi), vajina daraltmak olarak ifade etti.

Vajinoplasti isleminin hem cerrahi olarak hem de lazer olarak yapilabildigini açikladi.

Kiliç, lazer ile vajinoplasti isleminin hizli ve daha kolay bir islem oldugunu ifade etti.

Prof. Dr. Kiliç, cerrahi vajinoplastide doku fazlaligi alinarak daraltma ve etraftaki cilt dokusunun gençlestirilmesinin saglanmakta oldugunu, lazer ile vajinoplastide ise anestezi dahi gerektirmeden çok kisa ve kolay bir yöntem ile içerideki kaslarin yenilenmesini saglayan bir genital estetik oldugu bilgisini verdi.
Kaynak: İHA