ABD'nin Yeni Ankara Büyükelçisi Adayi Jeff Flake, Senato'da Onaylandi

ABD Baskani Joe Biden'in, ABD'nin Ankara Büyükelçiligine aday gösterdigi Jeff Flake, Senato Genel Kurulunda onaylandi.

Flake'in Ankara Büyükelçiligi adayligi, bugün Senato Genel Kurulunda yapilan sözlü oylamada kabul edildi.

Senato'dan onay alan Flake'in, yakin zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralmasi bekleniyor.

ABD Baskani Biden, Temmuz 2021'de, Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiligine aday göstermis, Senato Dis Iliskiler Komitesi, 20 Ekim'de Flake'in adayligini onaylayarak Senato Genel Kurulundaki nihai oylamanin önünü açmisti.

- Flake kimdir?

Cumhuriyetçi olmasina ragmen 2020 baskanlik seçiminde Demokrat Partili Biden'i destekleyen Flake, 2013-2019'da ABD Senatosu'nda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmis, 2001-2013 arasinda da Temsilciler Meclisi üyeligi görevinde bulunmustu.

Flake, 2019'da eski Baskan Donald Trump'in yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalariyla ayristigi gerekçesiyle Senato'dan emekli olmustu.

Emekliliginin ardindan, Trump'i elestirdigi Conscience of a Conservative (Bir Muhafazakarin Vicdani) adli kitap yazan eski Cumhuriyetçi Senatör, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinden sonra yaptigi açiklamada, "Bu atamayla Biden yönetimi Amerikan dis politikasi ve diplomasisinin en iyi gelenegini yeniden dogruluyor: Partizan politikalarin iç mesele olarak kalmasi ve diger ülkelerle iliskilere karistirilmamasi gerektigi inanci. Amerikan dis politikasi, partiler üstü olabilir ve olmali. Bu benim inancim ve ayni zamanda taahhüdüm." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA