FETÖ Üyesi Subaylar Tedbir Amaçli Birbirlerinin Dügününe Dahi Gitmemis

Konya merkezli düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve itirafçi olan kadin, FETÖ mensubu subaylarin, mahrem yapilanma tedbirleri kapsaminda birbirlerinin dügününe gitmedigini anlatti Itirafçi A.S'nin ifadesinden: 'Dügüne gitmeden önce, subay oldugunu ögrendigim A.E. ile evlenen P.E'ye dügüne gidip gitmeyecegini sordum. P.E, bana, A.E. ile A.B'nin (subay) tedbir amaçli birbirlerini görmemeleri gerektigini, ayni zamanda kendilerinin de birbirlerinin kocalarini görmemelerini gerektigini, mahrem yapilanmanin kurallari geregi dügüne gelmelerinin uygun olmayacagindan dolayi katilamayacagini söyledi'

SAVAS GÜLER - Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Konya merkezli operasyonda gözaltina alindiktan sonra etkin pismanlik hükümlerinden faydalanan kadin, katalogdan evlendirilen kadin ve subaylarin uyguladigi "mahrem yapilanma kurallarini" anlatti.

Konya Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çerçevesinde gözaltina alinip, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünde ifade veren itirafçi A.S, Kütahya'da üniversite okurken FETÖ'ye ait yurtta kaldigini belirtti.

Yurtta kaldigi süreçte samimi oldugu bazi kiz ögrencilerin katalogdan tanistirilan subaylarla izdivaç halinde oldugunu ögrendigini kaydeden A.S, "Yurtta 'belletmen' olan ve üniversite okuyan Z.Ö.K, Eskisehir 1. Ana Jet Üs Komutanliginda pilot olan bir subayla yapilanma içerisindeki izdivaç sorumlusu tarafindan tanistirilmis. Sürekli telefonla gizli gizli görüstügünü fark ettim. Bu benim dikkatimi çekmisti." ifadelerini kullandi.

Itirafçi A.S, Z.Ö.K'nin hafta sonlari da süslenip Eskisehir'e gitmeye basladigini, bir konusmalarinda "Bu ara sürekli gizli gizli telefonla konusuyorsun, basörtüsü taktigin halde saçina fön çektirip Eskisehir'e niye gidiyorsun?" diye sordugunda geçistirici cevap aldigini anlatti.

- "Askerlerin FETÖ'ye bagli oldugunu ögrendim"

Ilerleyen zamanlarda Z.Ö.K. ve baska bir kiz ögrenci olan P.E. ile samimiyetlerinin arttigina dikkati çeken A.S, "Bir gün Z.Ö.K. ile bir konusmamizda Eskisehir'de havaci bir pilot ile tanistirildigini, onunla görüsmeye gittigini söyleyince P.E. de karaci bir subayla tanistirildigini ve görüsmeye devam ettigini söyledi. Bu sekilde izdivaç usulü katalogdan askerlerle tanistirildiklarini, askerlerin de FETÖ'ye bagli olduklarini ögrendim." beyaninda bulundu.

Z.Ö.K'nin, kisa bir süre sonra Eskisehir'deki pilottan ayrilarak yine katalogdan tanistirilan ve deniz subayi olan A.B. ile evleneceginde kendisini dügüne davet ettigini belirten A.S, ifadesinde su bilgileri verdi:

"Dügüne gitmeden önce, subay oldugunu ögrendigim A.E. ile evlenen P.E'ye dügüne gidip gitmeyecegini sordum. P.E, bana, A.E. ile A.B'nin tedbir amaçli birbirlerini görmemeleri gerektigini, ayni zamanda kendilerinin de birbirlerinin kocalarini görmemelerini gerektigini, mahrem yapilanmanin kurallari geregi dügüne gelmelerinin uygun olmayacagindan dolayi katilamayacagini söyledi."

Itirafçi A.S, okulunun son dönemleri olan 2013-2015 yillarinda kendisine iyi bir is bulabilmek ümidiyle örgütün yurtlarinda istemeyerek de olsa kaldigini, 17-25 Aralik sürecinde FETÖ'nün gerçek yüzünü görünce örgütle iliskisini ve irtibatini tamamen kestigini beyan etti.
Kaynak: AA