Darbedilen Kadini Kurtarmak Isteyen Boks Antrenörünün Öldürülmesine Iliskin Iddianame Hazirlandi

Konya'da boks antrenörü Orhan Çumraligil'in, bir apartman dairesinin girisinde darbedilen kadina yardim etmek isterken biçaklanarak öldürülmesine iliskin hazirlanan iddianamede, iki sanigin da "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi.

Konya Cumhuriyet Bassavciliginca olaya iliskin yürütülen sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede, tutuklu saniklar Fatih Ö. ve Yasar K'nin maktul Orhan Çumraligil'i kasten öldürdügü degerlendirmesi yer aldi.

Iddianamede, Fatih Ö'nün Çumraligil'e karsi "kasten öldürme" suçundan müebbet, Dündar Kömürcü'ye yönelik "kasten öldürmeye tesebbüs", Ayse Nur E'ye karsi "basit yaralama ve birden fazla kisi ile tehdit" suçlarindan 21 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Yasar K'nin de Çumraligil'e karsi "kasten öldürme" suçundan müebbet, Dündar Kömürcü'ye yönelik "kasten öldürmeye tesebbüs", Ayse Nur E'ye karsi "basit yaralama, birden fazla kisi ile tehdit, hakaret ve sarkintilik yapmak suretiyle cinsel saldiri" suçlarindan 28 yila kadar hapis ile cezalandirilmasi talep edildi.

- Olay

Selçuklu ilçesi Yazir Mahallesi Arafat Sokak'ta 27 Mayis'ta bir apartmanin girisinde, alkollü olduklari öne sürülen Fatih Ö. (28) ve Yasar K. (29) ile kadina yardim etmek isteyen Dündar Kömürcü (42) ve Orhan Çumraligil (35) arasinda tartisma çikmis, olayin kisa sürede kavgaya dönüsmesi üzerine Dündar Kömürcü ile Orhan Çumraligil biçaklanmisti.

Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirilan Çumraligil, müdahaleye ragmen kurtarilamamis, gözaltina alinan Fatih Ö. ile Yasar K. çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.

Kaynak: AA