ABD Disisleri Bakanligi Açiklamasi Biden Yönetimi Ortak Öncelikler Üzerinde Türkiye'yle Is Birligi Arayisinda

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, "Biden yönetimi ortak öncelikler üzerinde Türkiye ile is birligi yapma arayisindadir ve bir NATO müttefikimiz olarak herhangi bir anlasmazligin çözümü için diyalog yolunu kullanmaya devam edecegiz." dedi.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Price, günlük basin brifinginde Türkiye ile ilgili gündemdeki son gelismeleri degerlendirdi.

Price, Türkiye ile is birligi yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak söyle konustu:

"Biden yönetimi ortak öncelikler üzerinde Türkiye ile is birligi yapma arayisindadir ve bir NATO müttefikimiz olarak herhangi bir anlasmazligin çözümü için diyalog yolunu kullanmaya devam edecegiz. Önümüze bakmanin en iyi yolunun, ortak çikar alanlarinda is birligi yapmak olduguna inaniyoruz ve Türkiye ile pek çok ortak çikarimiz oldugunu biliyoruz."

Price, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in halen görevine devam ettigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in son açiklamalarini gördüklerini ve hukukun üstünlügü ile insan haklarina saygi konusunu küresel anlamda dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

ABD'li sözcü sunlari kaydetti:

"18 Ekim'de ortaya koydugumuz açiklamanin Viyana Sözlesmesinin 41. maddesiyle tutarli oldugunu dile getiriyoruz. Küresel ölçekte insan haklarina saygi için hukukun üstünlügünü yayginlastirmaya olan bagliligimizi teyit ediyoruz ve Türkiye ile Viyana Sözlesmesinin 41. maddesine uygun sekilde diyalogumuzu sürdürmeye devam edecegiz."

Kaynak: AA