Istanbul'da Kadim Medeniyetlere Ait Antika Eserleri Satan 2 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da kültür eserleri kaçakçilarina yönelik düzenlenen operasyonda, mizrak ucu, haç ve sikkelerin de aralarinda oldugu çok sayida tarihi eserin ele geçirildigi belirtildi. Antika eserlerin ticaretini yaptiklari iddia edilen 2 süphelinin gözaltina alindigi duyuruldu.

Istanbul'da Kadim Medeniyetlere Ait Antika Eserleri Satan 2 Süpheli Yakalandi
Açilan sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kadim medeniyetlere ait antika eserlerin illegal ticaretini yaptiklarindan süphelenilen 2 kisiyi takibe aldi. Yürütülen sorusturma kapsaminda önceki gün Kagithane ve Eyüpsultan’da tarihi eserlerin saklandigi 3 ayri adrese pes pese operasyon düzenlendi.

Arkeoloji uzmani polislerin de katildigi operasyonda M.S. ve E.D. adli iki kaçakçi yakalandi. Baskin gerçeklestirilen adreslerde yapilan aramalarda çesitli form ve ebatlarda 195 sikke, 4 haç, 13 yüzük, 2 bronz obje, 9 cam gözyasi sisesi, 1 mizrak ucu, 1 kama, 1 gümüs yilan basli obje ve 1 gümüs kartal basli obje olmak üzere toplam 227 parça tarihi eser niteliginde sikke ve obje ile birlikte 1 ruhsatsiz tabanca ve bu silaha ait 16 fisek ele geçirildi.

Yakalanan M.S. ve E.D. adli tarihi eser simsari 2 kisi, “süpheli” sifatiyla polis ekiplerince sorguya çekilirken, çesitli dönemlere ait 227 parça eserin, titiz bir çalisma sonucu izi sürülerek ele geçirildigi ögrenildi. Haklarinda “2863 Sayili Kanuna Muhalefet” suçundan adli islem yapilan süphelilerin, kaynagini gizledikleri eserleri kime satacaklari ise henüz açiga çikarilamadi. Ele geçirilen eserlerin bir bölümünün arkeoloji dünyasinda büyük kültürel öneme sahip oldugu degerlendiriliyor.
Kaynak: İHA