BBP Genel Baskani Destici, Partisinin Osmaniye Il Kongresinde Konustu Açiklamasi

'Biz istiyor ve arzu ediyoruz ki PKK'nin siyasi uzantisi ve subesi hariç, diger siyasi partilerimiz bir araya gelsin ve artik darbe anayasasindan Türkiye kurtulsun istiyoruz' 'Bizim safimiz ve tarafimiz bellidir. Biz PKK'nin siyasi uzantisinin oldugu tarafta, ister asikar olsun, ister gizli kapakli olsun, yer almayiz. Biz sehit kanlari ellerinde olanlarla tokalasmayiz çünkü bizim sehitlerimize hürmetimiz, saygimiz var. Biz iktidara gelmek için, bir belediye kazanmak için PKK'nin siyasi uzantilarinin destegini de istemeyiz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Bizim safimiz ve tarafimiz bellidir. Biz PKK'nin siyasi uzantisinin oldugu tarafta, ister asikar olsun, ister gizli kapakli olsun, yer almayiz. Biz sehit kanlari ellerinde olanlarla tokalasmayiz, çünkü bizim sehitlerimize hürmetimiz, saygimiz var. Biz iktidara gelmek için, bir belediye kazanmak için PKK'nin siyasi uzantilarinin destegini de istemeyiz." dedi.

Destici, Ahmet Sekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin 6. Olagan Il Kongresi'nde yaptigi konusmada, 1982 anayasasinin degismesi gerektigine inandigini söyledi.

BBP olarak bu tür anayasa degisiklikleri gündeme geldiginde destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Destici, söyle konustu:

"Sayin Cumhurbaskaninin 'gelin su anayasayi degistirelim yeni bir anayasa yapalim' teklifine de 'evet' dedik ve 'evet' demekle de kalmayip, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), genel baskanina da, IYI Parti'nin genel baskanina da, diger partileri de ziyaret ederek onlarin da yeni bir anayasa çalismasi yaparak bu darbe anayasasindan kurtulmak için katki vermelerini istedim. Hala daha bu istegimizi devam ettiriyoruz. Biz istiyor ve arzu ediyoruz ki PKK'nin siyasi uzantisi ve subesi hariç, diger siyasi partilerimiz bir araya gelsin ve artik darbe anayasasindan Türkiye kurtulsun istiyoruz. Onlari niye ayirt ediyorum, çünkü hiçbir zaman Türkiye'nin ve Türk milletinin partisi olmadilar. PKK'nin uzantisilar ve bakin simdi bazi siyasi partiler de CHP basta olmak üzere, onlarin destegini kaybetmemek için, 'Kürt sorunu vardir' diye bir mesele ortaya atiyor. Kürtler bizim kardesimiz, biz Türk, Türkmen, Çerkez, Bosnak, Abhaz, Alevi, Sünni, hiç bugüne kadar ayirt ettik mi siz buna sahitsiniz."

-"Bizim safimiz ve tarafimiz bellidir"

Destici, 40 il ve 60 ilçeyi ziyaret ettigini dile getirerek, adaylariyla Cumhur Ittifaki içerisinde yer alacaklarini söyledi.

BBP Genel Baskani Destici, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bizim safimiz ve tarafimiz bellidir. Biz PKK'nin siyasi uzantisinin oldugu tarafta, ister asikar olsun, ister gizli kapakli olsun, yer almayiz. Biz sehit kanlari ellerinde olanlarla tokalasmayiz çünkü bizim sehitlerimize hürmetimiz, saygimiz var. Biz iktidara gelmek için, bir belediye kazanmak için PKK'nin siyasi uzantilarinin destegini de istemeyiz. Bizim onlarin oldugu safta olmamiz mümkün degildir, bunu açik ve net söylüyorum. Kimse bize sunu anlatmasin, 'efendim bizim ittifakimizda HDP yok' yani çocuk kanmaz buna çocuk... Herkes biliyor, Istanbul seçimlerinde, Adana, İçel, Antalya, burada nasil kazandiklarini nasil is birligi yaptiklarini herkes biliyor."

Eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas'in tutukluluguna iliskin Destici, sunlari kaydetti:

"'Bu Selahattin Demirtas, niye hapiste?' diyor bazilari, Kiliçdaroglu diyor ki 'Demirtas niye hapiste' diyor, Karamollaoglu diyor ki 'hemen tahliye edilmesi lazim', aynisini Babacan söylüyor, Davutoglu söylüyor, Aksener de sessiz kaliyor. Çünkü onun isi biraz daha zor yukari tükürse biyik, asagi tükürse sakal. Aksener dese ki 'efendim HDP terör örgütünün uzantisidir' bu sefer gelecek oy var, ittifak hassasiyeti var, demese bu tarafta milliyetçi kesimden bekledigi oylar var. Benim sözüm 'birakilsin' veya 'tahliye edilsin' diyenleredir. 6-8 Ekim olaylarinda Selahattin Demirtas'in çagrisiyla HDP örgütleri, PKK uzantilari, basta Diyarbakir olmak üzere, 30'a yakin vilayetimizde sokaklara dökülmedi mi, ayaklanmadilar mi? Basta Yasin Börü olmak üzere, 2'si polis, 37 insanimizi katletmediler mi, bunlarin 35 tanesi Kürt evladiydi. Bu Demirtas'in çagrisiyla olmadi mi? Meydanda, açik mitingde bebek katili Imrali canisi için 'biz onun heykelini dikecegiz' demedi mi? Dogubayazit mitinginde, 'burada özgür Kürdistan' yani 'PKK Kürdistani kurulacak ve herkes de bunu görecek' demedi mi? Bunlari diyen ve 37 kisinin canina kastedilmesinin azmettiricisi olan bir adam cezaevinde olmayacak da nerede olacak."

Kaynak: AA