Almanya'da Türklerin Oturdugu Daireye Molotofkokteyli Atanlar Serbest Birakildi

Saldirida elinden yaralanan Sibel Isini: 'Olay gecesinden beri uykusuzum, psikolojim bozuldu, çocuklarima bir sey olur diye sürekli kontrol ediyorum' 'Bizi öldürme tesebbüsünde bulunuldu, isigim yandigi halde saldirildi, tesadüf deniliyor'.

Almanya'nin Solingen kentinde balkonlarina atilan molotofkokteyli ile daireleri yakilmak istenen Türk aile, saldirganlarin yakalanip çikarildigi nöbetçi mahkeme tarafindan "çocuk" olduklari gerekçesiyle saliverilmesine tepki gösterdi.

Sibel Isini, 20 Ekim gece 02.00 sularinda dairelerine yapilan ve elinden yaralanmasina neden olan saldiriya iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, saldirinin tekrarlamasindan korktugu için o geceden beri uyumadigini ve çocuklarini korumak amaciyla balkonda nöbet tuttugunu söyledi.

Olaydan sonra evlerinin yakininda üzerine kalemle gamali haç çizilen bir maske bulundugunu ifade eden Isini, maskeyi ilk gördügünde kendilerine yönelik kundaklama girisimi olabilecegini düsündügünü dile getirdi.

Bu maskenin olayla baglantili olabilecegini aktaran Isini, üç çocugu ile yasadigini vurgulayarak, "Gece mutfagi salona baglayan kapinin yaninda oturuyordum. Balkona içinde yanici madde bulunan sise atildi. Birden ates topu olustu, kendimi yere attim. Bagirarak çocuklari uyandirdim. Oglumla birlikte yangini söndürürken elim yaralandi. Daha kötüsü de olabilirdi, yarim saat önce ben de balkondaydim." dedi.

- "Olay gecesinden beri uykusuzum"

14 yasindaki saldirgan ile kendisine yardim eden 13 yasindaki iki çocugun önce yakalandiklarini, 2 saat sonra ise serbest birakildiklarini ögrendigini belirten Isini, "Olay gecesinden beri uykusuzum, psikolojim bozuldu, çocuklarima bir sey olur diye sürekli kontrol ediyorum. Bu saldirganlar cama tas atmadilar, molotofkokteyli attilar. Bizi öldürme tesebbüsünde bulunuldu, isigim yandigi halde saldirildi, tesadüf deniliyor. Burada tesadüf hep Türkleri mi buluyor, ben bunu anlamadim." seklinde konustu.

Isini, olayin etkisinden kurtulamadiginin ve geceleri balkonda nöbet tuttugunun altini çizerek, bu ülkede yasamalarina ragmen olay sonrasi birçok Türk yetkilinin ziyaretlerine geldigini ancak hiçbir Alman yetkilinin kendilerini ziyaret etmedigini dile getirdi.

Sibel Isini'nin çocuklari Kubilay, Selim ve Dilara ise saldiridan dolayi psikolojik sorunlar yasadiklarini ve geceleri uyuma zorlugu çektiklerini dile getirdi.

- Solingen faciasini hatirlatti

Ailenin avukati Fatih Zingal, olayin faili olarak 14 yasinda bir kisiyle kendisine yardim eden 13 yasindaki bir çocugun yakalandigini, bu kisilerin olayi gerçeklestirdikleri halde yaslari küçük oldugu gerekçesiyle saliverildiklerini animsatti.

Almanya'nin Solingen sehrinde 29 Mayis 1993'te Mevlüde ve Durmus Genç ailesinin evinin irkçilar tarafindan kundaklandigini hatirlatan Zingal, 5 kisinin hayatini kaybettigi bu olayda da suçu isleyenlerin yaslari küçük oldugu gerekçesiyle az ceza aldigini, simdi ise bu kisilerin cezalarini çekerek toplum içinde hayatlarini sürdürdüklerini kaydetti.
Kaynak: AA