Siteler Artik Daha Bakimli Ve Güvenli Olacak

Düzce – Türkiye’de ilk defa bir belediyenin istiraki ile kent genelinde sitelerin yönetimlerini daha profesyonel olarak yapilmasi için kurulan Düzce Bahçesehir Yönetim ve Site Hizmetleri A.S. ile Türkiye genelinde site yönetim sirketlerini bir çati altinda toplayan Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi protokolle güçlerini birlestirdi.

Siteler Artik Daha Bakimli Ve Güvenli Olacak
Türkiye genelinde site yönetimlerinde olusan çesitli sorunlarin bas göstermesinin ardindan sitelerin daha profesyonelce yönetilmesi amaciyla 103 site yönetim sirketinin bir araya gelerek kurdugu Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi ile Düzce il genelinde site ve apartmanlara yöneticilik ve hizmet saglayan Düzce Bahçesehir Yönetim ve site Hizmetleri A.S. ortak protokole imza atarak güçlerini birlestirdi. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi toplanti salonunda yapilan protokol törenine Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ile Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi Baskani Suat Sandalci, yönetim kurulu üyeleri Dogukan Keskin, Umut Tugsavul, Kazim Eledag, Akif Isik, Ibrahim Kadioglu, Süleyman Görenekli, Cemil Yildirim, Güvenlik Yöneticileri Dernegi Baskani Temel Kazim Eladag katildi.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi Baskani Suat Sandalci yaptigi konusmada, dernek hakkinda bilgi verdi. Sandalci, “Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi 81 ilde il baskanliklarini hayata geçirmis olup ülkemiz genelinde apartman ve sitelerde kat maliklerimiz daha huzurlu profesyonelce yasam sürebilmeleri adina seffaf yasanabilir mimari eserlerin yaninda dernegimizi olusturmaya basladik. Türkiye genelinde 1 tane tesis yönetim zirvesi ile Ankara ve Istanbul’da tesis yönetim çalistaylari düzenledik. Bu anlamda Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Içisleri bakanligi ile de çok ciddi çalismalari gündeme tasidik. Sitelerde yasanan sorunlara sahit olmussunuzdur. Bu manada hem dernegimizin istihdama yönelik çalismalari, Belediyelerden, IS-KUR’dan alacagimiz is gücümüzü de is hayatina kazandiracagimizi da göz önüne alarak Ankara ve Istanbul’da baslattigimiz büyük projelerin Düzce’ye de uyarlayarak sizin liderliginizde kurumsal kimliginize daha da güzel sonuçlar katacagina eminiz. Insallah bu çalistaylarla hem Düzce’deki esnafimiza hem de Düzce’de site ve apartmanlarda yasam siren kat maliklerimize akademisyenlerimizle, egitimcilerimizle ve belediye çalisanlariyla birlikte gereken bilgilendirmeyi yapma gayretinde olacagiz. Bizlere göstermis oldugunuz ilgiden dolayi tesekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü ise, "Düzce Belediyesi bundan 2 yil önce bir sirket kurdu. Öncelikle Bahçesehir bölgesindeki binalarda site yönetim hizmetleri vermeyi amaçladik. Ancak bu Düzce’nin bütün bölgelerine yayilmis durumda. 3 binden fazla haneye site yönetim hizmeti veriyoruz. Geçen aylarda Suat bey beni aramisti. Belediye olarak bütün Türkiye genelinde site yönetim sirketi kuran tek belediye Düzce belediyesidir. Bu nedenle ben Bahçesehir site yönetim sirketimizi ben örnek sirket olarak görüyorum. Sirketimiz agirlikli olarak Bahçesehir bölgesinde ve kent genelinde hizmet veriyor ve vatandaslarimizda sirketin verdigi hizmetten memnunlar. Burada bir zorlama yok. Site veya apartman sakinleri kendi istekleriyle Düzce Bahçesehir Yönetim ve Site Hizmetleri A.S.’den hizmet aliyorlar. Bu gerçekten çok önemli. Güzel binalar yapmak önemli ama onlari yönetimi, oralarda yasayanlarin iyi hizmet almalari, temiz, tertipli olmalari çok daha önemli. Biz bu açigi kapatan bir sirkete sahibiz Türkiye’de örnek bir sirket kurdugumuzu düsünüyoruz. Bu protokolde bunun isaretidir. Dernegimize de tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Düzce Belediye baskani Dr. Faruk Özlü ile Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Dernegi Baskani Suat Sandalci isbirligi protokolüne imza attilar.
Kaynak: İHA