Kusadasi Körfezi'nden 40 Metre 'Hayalet Ag' Çikartildi

Kusadasi Körfezi’nden yaklasik 40 metre uzunlugunda ve 5 ton agirliginda “hayalet ag” çikartildi. Uzun yillar boyunca balikçi tekneleri tarafindan denize birakilan aglari geri dönüstürmek üzere Kusadasi Belediyesi teslim aldi.

Kusadasi Körfezi'nden 40 Metre 'Hayalet Ag' Çikartildi
Kusadasi Kaymakamligi, Kusadasi Belediyesi, Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü ve Sahil Güvenlik Karakolu Komutanligi denizlerdeki kirlilige dikkat çekmek için önemli bir projeye imza atti. Bu kapsamda denizlere terkedilmis “hayalet ag” olarak adlandirilan balikçi aglari, Sahil Güvenlik Karakolu Komutanligi’na bagli 9 kisilik dalis timinin saatler süren çabalarinin ardindan Kusadasi Körfezi’nden çikarildi. Yaklasik 40 metre uzunluga ve 5 ton agirliga sahip hayalet aglar geri dönüstürülmek üzere Kusadasi Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Hayalet aglarin geri dönüsüm sayesinde yeniden kullanilacak hale getirilecegini belirten Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Kusadasi Belediyesi olarak çevre temizligi en önemsedigim konulardan biri. Deniz temizligi konusunda da büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Son olarak Kusadasi Kaymakamligi, Sahil Komutanligi ve Ilçe Tarim Müdürlügü ile çok önemli bir projeye imza attik. Denizlerimize terk edilmis 40 metre uzunlugundaki balikçi agilarini çikarttik” dedi.



Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel ise “Denizlerimizin temizlenmesi için ilçemizdeki tüm kamu kurumlari ile ciddi çalismalar yürütüyoruz. Son olarak hayalet ag olarak bilenen ve denizlerde kirlilige sebep olan balikçi aglarinin Kusadasi Körfezi’nden çikarilmasini sagladik. Denizlerde sifir atik projesi dogrultusunda çalismaya devam edecegiz. Bu çalismada emegi geçen basta Sahil Güvenlik Komutanligi ve belediye ekipleri olmak üzere tüm personele tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA