Kahramanmaras 2. Uluslararasi Siir Ve Edebiyat Günleri Etkinlikleri Tamamlandi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 2. Uluslararasi Kahramanmaras Siir ve Edebiyat Günleri etkinlikleri, "Edebiyat Ödülleri" gecesiyle sona erdi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen kapanis programinda, Büyüksehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Daire Baskani Duran Dogan, etkinlikler hakkinda bilgi verdi.

Açilis filminin izlenmesinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu.

AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Ahmet Özdemir, sözün insana, edibe yakistigini ifade ederek, "Bugün kitap fuarinda da ifade ettim. Bir edebiyatçinin sözü zaman zaman onun kilici, zaman zaman da aski tarifidir, Allah'a ulasma yöntemidir. Söz, zaman zaman savaslari bitirecegi gibi savaslari da baslatabilir. Çok kiymetli, çok tesirlidir. Bu yüzden sözün kuvvetinin anlatildigi bu güzel programi icra eden herkese çok tesekkür ediyorum." dedi.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keles de belediye olarak insan hayatini kolaylastiran çalismalarin yaninda en önemli görevlerinden birisinin de sehirlerin sahip oldugu tarihi misyonu, sehirlerin sunmus oldugu ilham potansiyelini ortaya çikartmak oldugunu belirtti.

Konusmalarin ardindan etkinlik boyunca yapilan çekimlerinden olusturulmus kisa film seyredildi. Film sonrasinda "Edebiyat Ödülleri" sahiplerini buldu. Birçok dalda sair ve yazarlara plaketler takdim edildi.

Etkinlik, Yücel Arzen ve ekibinin konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA