GÜNCELLEME - Eren-7 Operasyonu'nda Sehit Olan Uzman Çavus Tortumlu Son Yolculuguna Ugurlandi

Sehit Burak Tortumlu'nun Erzurum'daki cenaze törenine Içisleri Bakani Süleyman Soylu da katildi Süleyman Tortumlu: 'Iyi ki sehit babasi olmusum, gururluyum'DETAYLAR EKLENDI.

Tunceli'de PKK'li teröristlerle çikan çatismada sehit olan Jandarma Komando Uzman Çavus Burak Tortumlu, baba ocagi Erzurum'da Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun da katilimiyla düzenlenen törenle defnedildi.

Sehit Tortumlu'nun, Maresal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alinip askeri cenaze nakil aracina konulan Türk bayragina sarili tabutu, Kurtulus Mahallesi'nde bayraklarla donatilan babaevine getirildi.

Burada helallik alinmasi ve dualar okunmasi sonrasi sehidin cenazesi, askerlerce merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanli Camisi'ne getirilip omuzlarda tasinarak katafalka konuldu.

Burada cuma namazi sonrasi düzenlenen törende, sehit Tortumlu'nun öz geçmisi okundu.

Il Müftüsü Sahin Yildirim'in kildirdigi cenaze namazinin ardindan sehidin cenazesi, askeri tören mangasinca katafalktan alinarak vatandaslarin tekbirleri ve "Sehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlari esliginde top arabasina konuldu.

Bu sirada Bakan Soylu ve sehidin babasi Süleyman Tortumlu, tabutun tasinmasina yardimci oldu.

Törende Bakan Soylu, Süleyman Tortumlu ve yakinlarina sarilip taziyelerini iletti.

Tortumlu, Soylu'ya "Iyi ki sehit babasi olmusum, gururluyum." dedi.

Törene sehidin esi Eda, 7 aylik kizi Ikra Deren, annesi Erengül, erkek kardesi Murat, kiz kardesleri Miray ve Serpil'in yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Fatma Öncü, Erzurum Valisi Okay Memis, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutani Tümgeneral Erhan Uzun, Erzurum Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Erzurum Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, Erzurum Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ilker Simsek, Tunceli Il Jandarma Komutani Durali Ceylan, AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, MHP Erzurum Il Baskani Naim Karatas, ilçe belediye baskanlari, kurum müdürleri, polis ve askeri erkan ile çok sayida vatandas katildi.

- Bakan Soylu, tabuta sarili Türk bayragini öperek sehidin esine verdi

Kadin askerlerin sehit yakinlarina yardimci oldugu törene, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanliklari ile çesitli kurumlar adina da çelenk gönderildi.

Sehidin cenazesi daha sonra götürüldügü Karagöbek Mahallesi'ndeki mezarlikta Kur'an-i Kerim okunmasinin ardindan dualar ve tekbirler esliginde topraga verildi.

Uzman Çavus Burak Tortumlu'nun annesi Erengül Tortumlu ve bazi yakinlari, Narmanli Camisi'ndeki törenden sonra Bakan Soylu'nun da bulundugu VIP minibüs ile Karagöbek Mahallesi'ne geldi.

Bakan Soylu, mezarliktaki defin islemi ve askerlerin saygi atisi sonrasi sehidin tabutuna sarili Türk bayragi ve fotografini acili es Eda Tortumlu'ya öperek verdi. Soylu, sehidin babasi Süleyman Tortumlu'ya da özel kutu içine konulmus Türk bayragi takdim etti.

- Sehidin kani yerde kalmadi

Tunceli kirsali Mercan Daglari mevkisinde Il Jandarma Komutanliginca sürdürülen Eren-7 Operasyonu'nda çikan çatismada yaralanan Tortumlu, silah arkadaslarinca helikopterle bölgeden alinmis, Erzincan'daki Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde kaldirilmisti. Tortumlu, burada yapilan müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Çikan çatismada Tortumlu'yu sehit eden ve Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "Kurtay Serzan" kod adli Hayrettin Günes ile bir terörist daha ölü ele geçirilmisti.
Kaynak: AA