Cumhurbaskani Erdogan'dan Türkiye-Afrika Ekonomi Ve Is Forumu Paylasimi Açiklamasi

'Bugün üçüncüsünü gerçeklestirdigimiz TürkiyeAfrika Ekonomi ve Is Forumu'nun ülkelerimiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Afrika'da kapisi çalinmadik dost, yarasi sarilmadik gönül, is birligi yapilmadik ülke birakmiyoruz, birakmayacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Afrika'da kapisi çalinmadik dost, yarasi sarilmadik gönül, is birligi yapilmadik ülke birakmiyoruz, birakmayacagiz." dedi.

Erdogan, sosyal medya hesabindan Türkiye-Afrika Ekonomi ve Is Forumu'na iliskin paylasimda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, paylasiminda, "Bugün üçüncüsünü gerçeklestirdigimiz Türkiye-Afrika Ekonomi ve Is Forumu'nun ülkelerimiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Afrika'da kapisi çalinmadik dost, yarasi sarilmadik gönül, is birligi yapilmadik ülke birakmiyoruz, birakmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Paylasiminda bir infografige de yer veren Erdogan, kendisinin de konusma yaptigi Türkiye-Afrika Ekonomi ve Is Forumu'na 45 ülkeden katilim saglandigini belirtti.

Erdogan, katilimci ülkeler arasinda 250 kisilik resmi heyetin yani sira Güney Sudan Cumhurbaskani Yardimcisi, 28 bakan, 7 bakan yardimcisi, Afrika Birligi Ekonomik Kalkinma, Ticaret, Sanayi ve Madencilik Komisyoneri, Bati Afrika Ülkeleri Ekonomik Toplulugu (ECOWAS), Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Toplulugu (ECCAS), Dogu Afrika Ülkeleri Ekonomik Toplulugu (EAC), Dogu ve Güney Afrika Ortak Pazari (COMESA) ile Türkiye'den ve Afrika ülkelerinden 3 bine yakin is insaninin bulundugunu vurguladi.

Erdogan, Türkiye'nin dünya ile ticaretinde Afrika'nin payinin yüzde 6,5 olduguna isaret etti.

Forum kapsaminda, Afrika Serbest Ticaret Alani, yatirim, inovasyon, bankacilik, saglik ve kadin liderligi konularinda paneller düzenlendigini aktaran Erdogan, "Afrika ülkeleri yetkilileri ile is insanlarini bir araya getiren G2B toplantilari ile özel sektör temsilcilerini bir araya getiren B2B toplantilari gerçeklestirildi. 'Türkiye-Afrika Ortakligini Derinlestirmek: Ticaret, Yatirim, Teknoloji ve Lojistik' temali bakanlar toplantisi yapildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA