ABD, 6 Filistin Insan Haklari Kurulusunu Terör Örgütleri Listesine Alan Israil'den Açiklama Isteyecek

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, 6 Filistin insan haklari kurulusunu terör örgütleri listesine alan Israil'in kendilerine önceden bilgi vermedigini ve bu kararin nedenlerini Israil yönetimiyle görüseceklerini belirtti.

Sözcü Price, telefonla düzenledigi günlük basin brifinginde, Israil yönetiminin Filistin insan haklari kuruluslariyla ilgili kararina dair degerlendirmede bulundu.

Price, Israil yönetiminin 6 Filistin insan haklarin kurulusunu terör örgütleri listesine almadan önce kendilerine bilgi vermedigini söyledi.

Söz konusu kararla ilgili "Israilli ortaklarimizla bu kararin gerekçeleri hakkinda daha fazla bilgi almak için yakin temasta olacagiz." diyen Price, insan haklari ve diger demokratik haklarin iyi yönetisimin temelleri oldugunu ifade etti.

Price, Bati Seria'da yeni yerlesim yerleri planini açiklayan Israil yönetiminin bu kararina da tepki gösterdi.

Israil hükümeti, Filistin Halk Kurtulus Cephesine (FHKC) bagli oldugunu iddia ettigi 6 Filistin insan haklari kurulusunu terör örgütleri listesine aldigini açiklamisti.

Israil'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Israil Adalet Bakanligi, Zamir Esirleri Koruma Kurumu, Insan Haklari Için Hukuk El-Hak, Bisan Arastirma ve Kalkinma Merkezi, Samidun Filistinli Esirleri Savunma Sebekesi, Tarimsal Çalisma Komiteleri Birligi ve Uluslararasi Çocuk Haklarini Savunma Hareketinin Filistin Subesini illegal ilan etmisti.

Filistin yönetimi söz konusu karara sert tepki göstermisti.

Kaynak: AA