Eren-7 Operasyonu'nda Sehit Olan Uzman Çavus Tortumlu'nun Naasi Erzurum'a Getirildi

Tunceli'de PKK'li teröristlerle çikan çatismada agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede sehit olan Jandarma Komando Uzman Çavus Burak Tortumlu'nun naasi, memleketi Erzurum'a getirildi.

Eren-7 Operasyonu'nda çatismada agir yaralanan ve askeri helikopterle kaldirildigi Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde sehit düsen Tortumlu için Erzurum Hava Meydan Komutanliginda tören düzenlendi.

Sehidin Türk bayragina sarili tabutu, askeri helikopterden tören mangasinca alinip bir süre omuzlarda tasinarak cenaze aracina konuldu.

Törene, Erzurum Valisi Okay Memis, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, 9. Kolordu Komutani Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ilker Simsek ve il protokolü katildi.

Törende sehidin anne, baba ve kardeslerinin yani sira esi Eda'yi askeri erkan teskin ederken, bir yasindaki kizi Ikra Deren Tortumlu'nun da askeri kadin personelin kucaginda oldugu görüldü.

Bir çocuk babasi Tortumlu'nun naasi, Narmanli Camisi'nde yarin ögle namazinin ardindan kilinacak cenaze namazi sonrasi Yakutiye ilçesi Karagöbek Mahallesi'nde topraga verilecek.

Kaynak: AA