Eren-7 Operasyonu'nda Sehit Olan Uzman Çavus Tortumlu'nun Ailesine Sehadet Haberi Verildi

Tunceli Valiligi: 'Sehidimizin ruhu sad, cennet makami ali olsun. Operasyonlarimiz kararlilikla devam edecektir. Basimiz sag olsun'

Tunceli kirsalinda 2 teröristin etkisiz hale getirildigi Eren-7 Operasyonu'nda sehit olan uzman çavus Burak Tortumlu'nun sehadet haberi, Erzurum'daki ailesine verildi.

Sehit uzman çavus Tortumlu'nun sehadet haberi, Yakutiye ilçesindeki Kurtulus Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililerce verildi.

Çocuklarinin sehit oldugunu ögrendikten sonra büyük üzüntü yasayan aile, askerlerce teskin edildi.

Sehidin evine ve mahalleye büyük Türk bayraklari asildi, ailenin yakinlari da aciyi paylasmak üzere sehidin baba evine geldi.

Mahallede 112 Acil Saglik hazir bekletilirken, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ekipleri de taziye çadiri kurdu.

Evli ve 1 yasinda çocugu olan sehit Tortumlu'nun, 3 gün önce geldigi Erzurum'da bir yakinin cenazesine katilip ardindan görev yeri Tunceli'ye döndügü ögrenildi.

Tunceli 2. Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanliginda sözlesmeli sihhiyeci uzman çavus olan Tortumlu'nun, 2017 yilinda bu göreve basladigi belirtildi.

- "Operasyonlarimiz kararlilikla devam edecektir"

Tunceli Valiligi de sosyal medya hesabindan paylastigi bassagligi mesajinda, su ifadelere yer verdi:

"2 teröristin etkisiz hale getirildigi Eren-7 Operasyonu'nda agir yaralanan kahraman jandarmamiz Burak Tortumlu sehit olmustur. Sehidimizin ruhu sad, cennet makami ali olsun. Operasyonlarimiz kararlilikla devam edecektir. Basimiz sag olsun"

- Sehidin kani yerde kalmadi

Tunceli kirsali Mercan Daglari mevkiinde Il Jandarma Komutanliginca sürdürülen Eren-7 Operasyonu'nda çikan çatismada yaralanan Tortumlu, silah arkadaslarinca helikopterle bölgeden alinmis, Erzincan'daki Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde kaldirilmisti.

Tortumlu, yapilan müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Çikan çatismada Tortumlu'yu sehit eden ve Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "Kurtay Serzan" kod adli Hayrettin Günes'in de yer aldigi 2 terörist ölü ele geçirilmisti.
Kaynak: AA