Başkan Erdoğan'dan BayKar tesislerine taziye ziyareti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 72 yaşında hayatını kaybeden Özdemir Bayraktar'ın Esenyurt'ta bulunan Baykar tesislerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan'dan BayKar tesislerine taziye ziyareti...
Başkan Erdoğan'dan BayKar tesislerine taziye ziyareti...
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hadımköy'deki BAYKAR fabrikasına geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden 1. Su Şurası Kapanış Merasimi'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan daha sonra buradan çıkarak Hadımköy'deki BAYKAR fabrikasına geçti.

Erdoğan'ın dünürü, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul'da hayatını kaybetmişti.

Türkiye'yi üzüntüye boğan ölüm haberi sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, çok önceden planlanan Afrika temaslarında bulunuyordu.

Erdoğan yurda döner dönmez, 1.Su Şurası'na katıldı. Şuranın ardından Vahdettin Köşkü'nden yola çıkan Erdoğan Özdemir Bayraktar'ın ailesi ve çalışanlarına taziye dileklerini iletmek için Hadımköy'deki Baykar Holding'e ziyaret gerçekleştirdi.

Taziyenin ardından BAYKAR çalışanlarına hitap eden Erdoğan, "Saygıdeğer kahramanlar. Sizler, Türkiye'nin 22. Yüzyıla yürüyüş yolunda dünyaya örnek teşkil eden kahramanlarsınız. Attığınız adımlarla, ürettiğiniz İHA, SİHA'larla adınızdan sadece bu yıl değil, bundan sonraki yıllarda da hep bahsettireceksiniz. Bu işin, bu sürecin kahramanı, Allah rahmet etsin Özdemir Bayraktar abimizdi. Benim yaklaşık 40 yıla yakın bir mazim var Özdemir beyle. Biz beraber siyaset yaptık. İl başkanıydım. O da benim il yönetim kurulundaydı. Özdemir bey çok nüktedandı. Tabi sizle de bu nüktelerini fırsat buldukça paylaşmıştır. Bu ifadeleri de herkesle paylaşırdı. Az önce içeride kardeşlerine ve çocuklarına da onu söyledim. Bu ifadelerini muhakkak kitaba almalısınız dedik. Bir hatırası olarak inşallah bunu da yayınlamalısınız." dedi.

"ÖZDEMİR BEY ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE ÇOK BÜYÜK BİR ESER BIRAKTI"

Erdoğan, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bu eserle Özdemir Bey ülkemizin geleceğine evlatlarıyla, kardeşleriyle beraber çok büyük bir eser bıraktı. Mutluyum. Afrika'ya çıkarken hastanede ziyaretine gittim. O ziyarete gittiğimde kendisiyle helalleşme fırsatını buldum. Helalleştik, öyle ayrıldık. Bu da beni mutlu eden bir durumdur. Bir dünürüm, bir ağabeyim, kardeşim olarak bunu da kendisiyle gerçekleştirdiğimden dolayı mutluyum. Tarih Özdemir Bayraktar'ı, inanıyorum ki sizlerle beraber bayraklaştırarak anacaktır. Sizler onun kahramanlarısınız. Onlarla beraber bu mücadeleyi, bu kahramanlığı birlikte yürüttünüz. Sizlerle beraber Akıncı'yı uçurduk. Kim bilir daha nice Akıncılar uçuracağız." diye konuştu.

"DÜNYA SİZİ TAKİP EDİYOR"

Erdoğan şöyle devam etti:

"Afrika'da bile gittiğim her yer bizden İHA, SİHA, Akıncı istedi. Şunu bilmeniz lazım ki, dünya sizi takip ediyor. Siz şu anda ilk 5 demiyorum, ilk 3'ün içindesiniz. Bu her yiğidin değil, er kişinin karı. Bunu da gerçekleştirdiğiniz için, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak ben sizlerle iftihar ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Şu anda karşımda bin beş yüz genç mühendis var. Bu genç mühendislerle beraber Özdemir Bayraktar abimizin evlatlarıyla, kardeşleriyle şu muhteşem müessesede yarınlara kalan hoş bir sada var. Fakat bu iş burada kalmamalı. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla bu yolculuğa devam etmeliyiz. Ben sizin gözlerinizde bu kararlılığı görüyorum. Allah sizlerden razı olsun."
Başkan Erdoğan'dan BayKar tesislerine taziye ziyareti...
Başkan Erdoğan'dan BayKar tesislerine taziye ziyareti...