Türkiye Avrupa'ya 30 Bin Adet Yük Vagonu Tekeri Ihraç Edecek

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S. (KARDEMIR), Avrupa Birligi’ndeki alicilarla yapmis oldugu anlasma kapsaminda 30 bin adet yük vagonu tekerlegi ihraç edecek.

Türkiye Avrupa'ya 30 Bin Adet Yük Vagonu Tekeri Ihraç Edecek
Sirketten yapilan açiklamada, fabrikanin tamamlanan sertifikasyon süreçleri ve gün geçtikte gelisen üretim kabiliyetleriyle birlikte yurt içi tedarikin ardindan, demiryolu tekerleginde ihracata da basladigi belirtildi.

Sirketin yillik 200 bin adet demiryolu tekerlegi üretme kapasitesine sahip oldugu belirtilerek, "Türkiye’nin ilk ve tek, bölgenin ise sayili Demiryolu Tekerlegi Üretim Tesisine sahip sirketimiz, Avrupa Birligi bölgesindeki alicilar ile varmis oldugu anlasma sonucu 30 bin adet yük vagonu tekerlegi ihraç edecek. 2021 yilinda yerli yük vagonu tekerlegi ihtiyaçlarinin tamamini karsilayarak ülkemizin bu alandaki disa bagimliligini sonlandiran sirketimiz, milli servetimizin yurt disina çikmasini engellerken ihracatlari ile de döviz girdisine katki saglamaktadir. Yillik 200 bin adet demiryolu tekerlegi üretim kapasitesine sahip fabrikamiz, tamamladigi sertifikasyon süreçleri ile basta Avrupa pazari olmak üzere demiryolu tasimaciliginda kullanilabilecek yük vagonu tekerleklerini dünyaya ihraç edebilme yeterliliklerine sahip olmustur" denildi.

Ülke ekonomisine katki saglanama devam edildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"2022 yilinda Avrupa Birligi bölgesine baslayacak olan ihracat sevkiyatlarimiz sayesinde, sirketimizin ve ülkemizin üretim gücünü Avrupa’ya tanitirken bir yandan da ülke ekonomimize katma deger yaratmaya devam edecegiz. Sadece demiryolu tekerleginde degil, sahip oldugumuz ve Türkiye’nin ilkleri arasinda yer alan demiryolu rayi, agir profil ve 5,5-56 milimetre kangal ile demir ve çelik alaninda ithalat ile mücadele etmeye devam ederken, ihracat ve pazarlama çalismalarimiz ile de ülke ekonomisine katki saglamaya devam ediyoruz."
Kaynak: İHA