Sosyal Ve Ekonomik Uyum Projesi Ile Mesleki Egitimde 8 Ilde 55 Okulun Altyapisi Yenileniyor

Bursa'da, Avrupa Birligince (AB) finanse edilen, Milli Egitim Bakanligi (MEB) Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügünün yürütücüsü oldugu, yurt genelinde 55 mesleki ve teknik egitim okulunu kapsayan Mesleki ve Teknik Egitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nde (SEUP) bugüne kadar yapilan çalismalarin ele alindigi toplanti düzenlendi.



Kentte bir otelde ilgili okullarin idarecilerinin katilimiyla düzenlenen toplantida bilgi veren MEB Mesleki Egitim Genel Müdürlügü Sube Müdürü Osman Yalçin, SEUP'un, yaparak ögrenmeyi temel alan yenilenme ve gelistirme çabalarina destek sagladigini söyledi.

Projenin 8 ildeki 55 pilot okulda yürütüldügünü aktaran Yalçin, "Bu 55 okulda, 21 mesleki alanda toplamda 1187 atölyeye donatim iyilestirme ve altyapi hizmeti verilmektedir." dedi.

Yalçin, SEUP ile geçici koruma altindaki Suriyeliler ile Türk ev sahibi topluluklarin sosyal ve ekonomik uyumunun, istihdam edilebilirliklerinin ve yeterliliklerinin iyilestirilerek gençlerin mesleki egitime tesvik edildigini vurguladi.

Bursa Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür ise sektörle bütünlesmis mesleki egitimin hem kentin hem de Türkiye'nin mesleki ve teknik egitimdeki politikalarindan biri oldugunu belirtti.

Bakanligin, SEUP çalismalarini çok önemsedigini dile getiren Gür, söyle konustu:

"Türkiye'de SEUP 1'de 55 okul vardi. Bunlardan 7'si Bursa'daydi. SEUP 2'de de 57 okul olacak, bunlarin 4'ü yine Bursa'da olacak. Bursa özelinden hareket edecek olursak, 20 alanda 144 atölye ve donanimimizi yeniledik. Bu yenilenen atölye ve donanimlar içinde hem Suriyeli hem de Türk ögrenciler egitimlerin ardindan istihdama kazandiriliyor. Türkiye'deki en kiymetli projelerden biri oldugunu düsünüyorum. Halihazirda devam eden SEUP'un birinci bileseni olan ekipman ve altyapi destegi kapsaminda 695 atölye yenilendi ve 101 atölyenin de tadilati devam ediyor. Bu atölyelerin 168'i Bursa'daki okullarimiza aittir. Bunlarla birlikte plana dahil olan 391 atölye de yapilacak ihale sonrasi tamamlanacak."

Kaynak: AA