'Bursa Textile Show'un Sektöre 30 Milyon Dolarlik Is Kazandirmasi Öngörülüyor

Fuar Komitesi Üyesi ve Ilay Tekstil Pazarlama Müdürü Cemil Parlakay: 'Fuarin getirileriyle iyi bir ihracat rakamina ulasacagiz' Polonya Tekstil Kümesi Temsilcisi Marcin Tomasz Jablonski: 'Çok daha yakin, is birliklerine açik olmamiz gerekiyor. Bu fuarda da güzel is birliklerine imza atacagimiza eminim. 2 yil önce de birlikte geldigimiz firmalar su an Türk üreticilerle çok güzel ticaret yapmaya basladilar'

SINAN BALCIKOCA - Bursa'da tekstil sektörü temsilcilerini yerli ve yabanci alim heyetleriyle bir araya getiren "Bursa Textile Show" yeni is baglantilariyla ihracata katki sunuyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alani'nda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) öncülügünde Küresel Fuar Acentesi organizasyonunda bu yil 6'ncisi düzenlenen "Bursa Textile Show"da giysilik kumas ve aksesuar üretimi yapan 111 firma sonbahar-kis 2022-2023 koleksiyonlarini sergiliyor.

Yerli ve yabanci alicilarin yogun ilgi gösterdigi fuarda, sadece yurt disindan gelen alim heyetleriyle 30 milyon dolarlik ticaret hacminin olusmasi öngörülüyor.

Fuar Komitesi Üyesi ve fuarda stant açan Ilay Tekstil Pazarlama Müdürü Cemil Parlakay, AA muhabirine, 1992'den beri Gürsu ilçesinde üretim yaptiklarini ve kendi alanlarinda en büyük kumas ihracati gerçeklestiren sirket konumunda olduklarini söyledi.

Dünyanin dört bir yanina ürün gönderdiklerini belirten Parlakay, "Pandeminin baslamasiyla biraz daralma oldu. Müsterilerimizin ihtiyaçlarina cevap vermeye çalistik. Çok genis bir müsteri agimiz var. 2021 biraz yavas basladi. Ihracatta 2020 rakamlarini yakaladik. Yeni pazarlar var. Afrika hedef pazarlarimizdan. Güney Amerika pazarinda da satisimizi artirmaya çalisiyoruz." dedi.

Parlakay, "Bursa Textile Show"un kentte üretim yapan tekstilciler için çok önemli oldugunu anlatti.

Birçok ülkeden müsterilerinin oldugunu ifade eden Parlakay, "Fuarin getirileriyle iyi bir ihracat rakamina ulasacagiz. Bu fuarin 3 gün içinde Bursa firmalarina 30 milyon dolarlik is getirecegine eminim." degerlendirmesini yapti.

- "Türkiye ile is birligi yapmaktan mutluyuz"

Polonya'da 800'ün üzerinde tekstilcinin içinde bulundugu Polonya Tekstil Kümesi Temsilcisi Marcin Tomasz Jablonski de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan ülkesindeki üreticilerin de büyük oranda etkilendigini ancak yeni is birlikleri yapmak istediklerini vurguladi.

Jablonski, Türk ürünlerini yüksek kaliteli bulduklarini dile getirerek, "Özellikle Çin ile karsilastirildiginda gerçekten çok kaliteli ürünleri var. Türkiye ile is birligi yapmaktan mutluyuz. Çok daha yakin, is birliklerine açik olmamiz gerekiyor. Bu fuarda da güzel is birliklerine imza atacagimiza eminim. 2 yil önce de birlikte geldigimiz firmalar su an Türk üreticilerle çok güzel ticaret yapmaya basladilar." ifadelerini kullandi.

Polonyali üreticiler için fiyatin önemli oldugunu belirten Jablonski, "Çin ucuz üretimi kesti. Artik orada da maliyetler yukariya çikti. O yüzden Türkiye çok daha rekabetçi bu konuda. Kaliteye ve ticarete baktigimizda da Çin'e göre Türk üreticilerin bize geri dönüsleri ve yaklasimlari çok daha hizli ve güzel." diye konustu.

Kaynak: AA