Isparta'da Huzur Ve Güven Uygulamasi Yapildi

Isparta Il Emniyet Müdürlügünce, 95 personel ve 32 ekiple 709 adres es zamanli denetlendi.

Emniyetten yapilan yazili açiklamada, uygulamada polislerin Isparta Polisi yazili kirmizi yelekleri kullandigi belirtildi.

Emniyetin, ögrenci kenti Isparta'da daha çok alan hakimiyeti kurarak yeni güvenlik modeli olusturacagi bildirilen açiklamada, üniversite, kafeler, yurtlar ve metruk alanlar üzerinde analiz yapilarak planli, hedef odakli olarak uyusturucu, fuhus, rahatsizlik verici sözlü ve fiili hareketlerin engellenmesine yönelik sivil, resmi personel, bekçi ve özel devriye hizmetlerinin yakin zamanda Isparta sokaklarinda görülecegi ifade edildi.

Son dönemde narkotik suçlarla mücadele biriminin apartlar bölgesinde uyusturucu satici ve kullanicilarina yönelik yaptigi basarili çalismalarda isaret edilen açiklamada, su bilgiler verildi:

"Emniyetin uyusturucu, kumar ve fuhus basta olmak üzere suçla mücadelesinde etkin kullandigi 0505 318 3244 numarali Whatsapp ve BIp ihbar hattinda da artis yasandigi alanda yapilan çalismalarda görülmektedir. Vatandaslardan gelen bilgi ve ihbarlarin önemini bilen Isparta Emniyeti, yeni güvenlik konseptiyle bölge, aciliyet ve önem arz eden tüm konulara aninda müdahale etmek için çalismalarini hiz kesmeden sürdürmektedir. Halkla iliskilerin önemini bilen Isparta Emniyeti, hizli ve etkin iletisim ve yapilan çalismalarin yeni fikirlerle gelistirilmesi amaciyla sosyal medya agini da gelistirmis, Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarindan güncel bilgilendirme yapmaktadir. Ayrica IHA ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi aktif olarak asayis, trafik ve diger suçlarla mücadele kapsaminda kentin güvenlik agini olusturmaktadir. Yapilan analizlerle yol uygulama noktalarinda, devriye hizmetlerinde ve trafik kontrollerinde etkin sonuçlar alinmaktadir."

Kaynak: AA