Almanya'da 9 Eski Asker Hakkinda 'Göçmenlere Saldiri' Süphesi Ile Sorusturma Açildi

Almanya’da savcilik tarafindan “göçmenlere saldiri” süphesi ile sorusturma açildigi bildirildi.

Almanya'da 9 Eski Asker Hakkinda 'Göçmenlere Saldiri' Süphesi Ile Sorusturma Açildi
Almanya’nin Asagi Saksonya eyaletinde yer alan Lüneburg Bassavciligi, “göçmenlere saldiri” süphesi ile 37 ile 53 arasinda degisen 9 eski asker hakkinda “silahli bir örgüte katilma ve bu örgüte komuta etme" suçlamasiyla sorusturma baslatti. Parasütçüler ile yedek askerlerden olusan askeri bir spor grubunun göçmenleri öldürme gerekçesiyle saldirilar planladigi iddiasini sorusturan Savcilik, grubun yedekte bir yarbay olan Jens G. tarafindan yönetildigi ve yarbayin askeri spor etkinliklerini düzenledigi aktarildi.

Güvenlik güçleri, eylül ayi baslarinda Asagi Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Berlin eyaletlerinde çesitli baskinlar düzenlemis, baskinlarda silah, mermi ve süphelilerin asiri sag görüslere yakin oldugunu ortaya koyan malzemeler ele geçirmisti. Baskinlar neticesinde örgütün yöneticisi oldugu belirtilen Yarbay Jens G.’nin Savunma Bakanligi’nda görevli bir uzmanla yakin iliskiler içinde oldugu tespit edilmisti.

Savunma Bakanliginda görevli uzman görevden alindi

Yarbayin iliskisi oldugu tespit edilen uzmanin, “Strateji ve Görev" adli birimde görev yapmasindan dolayi hassas gizli bilgilere erisimi oldugu bu nedenle sistemlere girisinin engellendigi ve görevden alindigi bildirildi.

Haberlerin ardindan Almanya Savunma Bakanligi tarafindan konuyla ilgili yapilan açiklamada, asiri sag konusunda taviz verilmeyecegi vurgulandi.
Kaynak: İHA