Türkiye, Nijerya'daki Terör Saldirisini Siddetle Kinadi

Disisleri Bakanligi, Nijerya'nin Sokoto eyaletinde pazar yerine düzenlenen silahli saldiriyi siddetle kinayarak, saldirida yasamini yitirenler için bassagligi diledi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Nijerya'nin Sokoto Eyaleti'nin Goronyo bölgesinde 18 Ekim 2021'de kalabalik bir pazar yerinde düzenlenen terör saldirisinda en az 43 kisinin hayatini kaybettigi ve çok sayida kisinin yaralandigi haberinin derin üzüntüyle ögrenildigi bildirildi.

Açiklamada, "Bu menfur terör eylemini siddetle kiniyor, hayatini kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardes Nijerya halki ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, yaralilara acil sifa diliyoruz." ifadesi yer aldi.

Sik sik silahli gruplarin saldirilarina sahne olan Sokoto'da, 10 Ekim'de düzenlenen silahli saldirida da 20 kisi hayatini kaybetmis, çok sayida kisi yaralanmisti.

Bölge, zaman zaman hayvancilikla mesgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazi kabileler arasinda siddetli çatismalara sahne oluyor.

Hayvanlarini otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarini çalmaya çalistigini ve kendilerine saldirdigini iddia ediyor.

Kaynak: AA