Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu
Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu
İhracatta tarihi dönem...

Türkiye, koronavirüs salgınının tüm dünya ekonomilerini etkisine aldığı bir dönemde ihracata ağırlık vererek diğer ülkelerin arasından pozitif yönde ayrıştı.

Türkiye son 12 ayda 212 milyar 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En son açıklanan eylül ayı ihracatı ise yüzde 30 artış ile 20 milyar 800 milyon dolara yükseldi.

TÜRKİYE'NİN DÜNYA İHRACATINDA ALDIĞI PAY ARTIYOR
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paya ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Mehmet Muş, ülkemizce dünya ihracatından alınan payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktığını açıkladı.


"BU BAŞARI TÜRKİYE'NİN"
Gelişmeye yönelik değerlendirme de yapan Bakan Muş, "Bu rakam, 1980'de yüzde 0,14, 2000'de yüzde 0,43 idi. Artık Türk ürünleri, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Bu başarı Türkiye'nin." ifadelerini kullandı.


İHRACATTAKİ PAYI ARTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Türkiye’deki tüm sektörler ve temsilcileri, ihracattaki paylarını miktar, birim fiyat ve yeni pazarlara ulaşma alanında artırmaya dönük ciddi bir faaliyet içinde çalışmalarını sürdürüyor.