Tescilli 'Safranbolu Kitiri' Marka Olma Yolunda Ilerliyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesi ile özdeslesen lezzetlerinden olan ve cografi isaret tescili olan ‘Safranbolu kitiri’ marka olma yolunda ilerliyor.

Tescilli 'Safranbolu Kitiri' Marka Olma Yolunda Ilerliyor
Safranbolu Kültür ve Egitim Merkezinde (SAKEM) hazirlanan Safranbolu kitiri geçtigimiz Ocak ayinda Türk Patent ve Marka Kurumu Cografi Isaret ve Geleneksel Ürün Adi Bülteni’nde yayimlanmasinin ardindan tescillenmisti.

Marka olma yolunda ilerleyen kitir ile ilgili açiklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, "Cografi isaretli ürünümüz, kendine has tadini ve rengini kiymetli çiçegimiz safrandan almaktadir. Kitirimizda safran disinda yöresel has kepek kullanilmaktadir” dedi.

Ürünün uzun zaman bayatlamadiginin altini çizen Baskan Köse, "Isteyen vatandaslarimiz çesitli gramajlarda alabilirler. Amacimiz, ’tescilli’ olan Safranbolu Kitirini önemli bir marka yapmak. Kitirin kisa sürede ev ve ofislerin vazgeçilmezi olacagina inaniyor, herkese tavsiye ediyorum" diye konustu.

Safranbolu Kitiri satisi ise Safranbolu Belediyesi Isletme Müdürlügü ve Belediyeye bagli Hidirlik Seyir Tepesi’nde yapiliyor.
Kaynak: İHA