Kente Tayinciler Ve Ögrenciler Gelmeye Baslayinca Ev Sahipleri Kira Fiyatlarini Arttirdi

Mardin’e ögrenciler ve tayinciler gelmeye baslayinca ev sahipleri satilik ve kiralik evlerin fiyatlarina zam yapti.

Kente Tayinciler Ve Ögrenciler Gelmeye Baslayinca Ev Sahipleri Kira Fiyatlarini Arttirdi
Mardin’e is ve egitim nedeniyle her yil birçok insan geliyor. Sehre yerlesmek için gelen insanlar konut sikintisi yasiyor. Memur ve ögrencilerin gelisini firsat bilen ev sahipleri satilik ve kiralik evlere zam yapiyor. Emlakçi Kadir Dündar, sehirde bulunan konutlarin artan nüfusu tasiyamaz hale geldigini belirtti.

Sehrin nüfusu tasiyamaz hale geldigini söyleyen emlakçi Kadir Dündar, “Disaridan gelen memurlar, ögrenciler, ögretmenler ve yerli halktaki nüfus artinca artik sehir nüfusu tasiyamaz duruma geldi. Durum böyle olunca bir gayrimenkul ne kadar az bulunabiliyorsa, bu kadar deger kazaniyor ve bundan dolayidir ki maalesef daire fiyatlari inanilmaz derecede yükselmeye basladi.

Çok fahis rakamlar, inanin artik 10 kisiden 1 kisi daire satin alamiyor. Çünkü maalesef nakit yok zaten ne esnafta ne memurda hiç kimsede nakit kalmadi diyebilecek durumdayiz. Kredi ile almak istiyorlar. Bu kez kredide 2-3 kat yükseliyor. Bir daire bankaya bir daire ev sahibine ödeniyor. Zaten daire fiyatlari 2-3 katina yükselmis. O yüzden alim-satim konusunda çok büyük problemler var” dedi.



“Su an çok fahis rakamlar gördüm”

Oturulabilecek güzide 3+1 dairenin maksimum bedelinin 250-300 bin lira olmasi gerektigini belirten Dündar, “Ama maalesef su an 500-600 bin liradan asagi bulunamiyor. Sebebi tamamen insanlarin firsatçiligidir. Tayinci ve ögrencilerin gelisi ile fiyatlar yükseldi. Çok degil bundan 7-8 ay önce bir kiralik dairenin fiyati maksimum 1000-bin 100 lira iken tayinciler gelmeye baslayinca maalesef insanlarin yine firsatçiligi devreye giriyor burada, bin 600-bin 700’lerden bahsediyoruz su anda. Akil alir gibi degil. Mardin’de bos ev inanin hiç yok denecek kadar az" diye konustu.

Kaynak: İHA